La Xallenge David Duaigües espera tornar a superar el miler de ciclistes amb el suport de la Diputació de Lleida

XALLENGE-03_SLI

La prova se celebrarà en dues jornades, a Almatret diumenge vinent i a Seròs el dia 18
En cadascuna de les cites, que seran cardioprotegides, s’oferiran dos circuits, de 50 i 30 quilòmetres
L’alcalde d’Almatret, David Romaní, ha aprofitat la presentació de la prova per anunciar que l’alberg municipal del seu poble durà el nom de David Duaigües

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la Xallenge David Duaigües, una de les cites tradicionals del calendari ciclista i que espera tornar a superar el miler de participants en la que ja serà la seva novena edició.

La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; Gabriel Pena, alcalde de Seròs; Òscar Pena, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Seròs; David Romaní, alcalde d’Almatret; Evarist Giralt, 1r tinent d’alcalde d’Almatret; i Xavier Teixidó, responsable i coordinador de l’organització, que un any més està en mans del Club Ciclista i Excursionista Almatret i el Club Ciclista Seròs.

En la seva intervenció, Jordi Latorre ha felicitat els organitzadors per arribar ja a la novena edició, una xifra que fa palès “el seu bon treball i la seva empenta” per aconseguir l’èxit en una jornada que “va molt en la línia del que prediquem des de la Diputació: la promoció del territori i la col·laboració entre els ajuntaments”.

Com és habitual, i tal com ha explicat Xavier Teixidó, la Xallenge mantindrà el seu esperit de sempre, amb el doble objectiu de promocionar els atractius de la comarca (els Tossals d’Almatret, l’Ebre, el Montmaneu, l’Aiguabarreig, etc.) i retre homenatge a la figura de David Duaigües, tristament desaparegut el mes de juliol del 2009 en l’incendi d’Horta de Sant Joan. En aquest sentit, l’alcalde d’Almatret, David Romaní, ha aprofitat la presentació per anunciar que l’alberg municipal que es construirà al poble durà el nom de David Duaigües, en el que serà un homenatge permanent a la seva persona.

Tornant a la Xallenge, se celebrarà en dues jornades: l’11 de març a Almatret i una setmana després, el dia 18, a Seròs. Cadascuna de les jornades oferirà dos circuits: un de llarg d’uns 50 quilòmetres, amb una dificultat mitjana-alta i que puntuarà per a la classificació de la Xallenge, i un de curt i popular d’uns 30 quilòmetres, aproximadament. La sortida està prevista per a les 9.00 hores del matí en cada població, on a més es programaran activitats infantils.

La Xallenge va néixer l’any 2007 de la mà de David Duaigües amb l’objectiu principal de gaudir de l’esport en un paisatge idíl·lic. En la seva estrena hi van participar prop de 200 bikers de Catalunya i l’Aragó. A l’edició del 2010, la Xallenge va passar a dir-se Xallenge David Duaigües (XDD) en record al seu fundador, mort l’any anterior. A poc a poc, la XDD es va consolidar com una de les cites principals per als ciclistes i amants d’aquest esport, fins al punt que en la 8a edició, la de l’any passat, va arribar als 1.100 bikers entre Almatret i Seròs, amb ciclistes procedents d’arreu del país.

Al marge de les proves esportives, s’organitzaran activitats infantils, esmorzars populars, visites dels paisatges i visites als museus de la zona (prèvia reserva). A més, l’organització disposarà de servei mèdic pel circuit amb DEA, servei preventiu avançat, dutxes, vestidors, massatge i crioteràpia, neteja de bicicletes, avituallaments líquids i sòlids i obsequis commemoratius per a tots els participants.

Podeu trobar més informació sobre la Xallenge David Duaigües a: http://xallengedavidduaigues.com/.
Lleida, 7 de març de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat