La vicepresidenta Sandra Castro posa en valor l’aportació de la sardana al desenvolupament de la cultura del país

APLEC ALGUAIRE-0

APLEC ALGUAIRE-1

APLEC ALGUAIRE-2

APLEC ALGUAIRE-3

APLEC ALGUAIRE-4

Ho ha dit durant la celebració del 12è Aplec de la Sardana Vila d’Alguaire i del 25è aniversari dels Amics de la Sardana de la població del Segrià.

 

La vicepresidenta Sandra Castro ha participat aquest dissabte al 12è Aplec de la Sardana Vila d’Alguaire i a la celebració del 25è aniversari dels Amics de la Sardana d’Alguaire, entitat organitzadora de l’Aplec.

Sandra Castro ha estat rebuda al Casal –on s’han traslladat els actes davant l’amenaça de pluja– per Ester Llovera, presidenta dels Amics, per l’alcaldessa Immaculada Roca i per la resta de la corporació municipal.

En la seva intervenció, Sandra Castro ha reivindicat la importància del sardanisme a les nostres terres en tractar-se d’un moviment sociocultural que al llarg de la història s’ha convertit en “un dels identificadors del poble català” i per la seva contribució al desenvolupament de la cultura del nostre país.

Un paper que és especialment rellevant a les comarques de Lleida, que són les que majoritàriament “generen més activitat en aquest àmbit a Catalunya”, i del que en són un magnífic exponent els Amics de la Sardana d’Alguaire, els seus 25 anys d’activitat i els 12 de l’Aplec de la Sardana, ha dit Sandra Castro.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha remarcat que el món sardanista difon valors com “la unitat”, motiu pel qual ha felicitat, en nom de la Diputació de Lleida, els Amics de la Sardana d’Alguaire per la seva implicació “amb el territori i amb la cultura nacional”.

La jornada ha inclòs una ballada de tarda amenitzada per la Cobla Vents de Riella, una visita-recorregut a l’Exposició commemorativa dels 25 anys dels Amics de la Sardana d’Alguaire, ubicada a la Sala del Casal, l’actuació d’un grup que ha ballat un galop i el ‘Coti x Coti’, un sopar de germanor i una ballada de nit amenitzada per la Bellpuig Cobla, amb un concurs de colles improvisades i un sorteig de productes locals.

L’agrupació Amics de la Sardana d’Alguaire es va crear l’any 1998 coincidint amb la celebració a Alguaire de la cloenda del curs 98-99 del Saltem i Ballem. Al llarg dels seus 25 anys de trajectòria, l’entitat ha col·laborat i promocionat diferents festes sardanistes que s’han organitzat al poble, com el Dia Universal de la Sardana, el Correllengua o les ballades del Consell Comarcal, i ha organitzat cursos de formació per a totes les edats, participant a més en nombrosos aplecs i ballades arreu del país. També ha aconseguit consolidar l’Aplec de la Sardana Vila d’Alguaire, que enguany ha celebrat la seva 12a edició coincidint amb la commemoració del 25è aniversari de l’agrupació.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat