La VI Marxa Montsec-Montsec entra en el calendari internacional de ciclisme

ORImarxa_cicloturista_montsec_1_editora_2_6329_0_1

ORImarxa_cicloturista_montsec_2_editora_2_6329_0

 La sisena edició de la Marxa Cicloturista Montsec-Montsec tornarà a aplegar el 17 de maig els amants del cicloturisme amb una cursa que, aquest any, ha estat reconeguda pel màxim organisme del ciclisme, la Unió Ciclista Internacional (UCI), fent que la prova formi part del seu calendari de competició anual.

La sala de premsa de la Diputació de Lleida ha acollit aquest matí la presentació de la que serà la sisena edició de la prova. L’acte ha comptat amb la participació del cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació de Lleida, Antoni Fo; l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé; el delegat de la Federació Catalana de Ciclisme, Jordi Puche; el president del Club Ciclista Balaguer i coordinador de la Marxa, Cisco Caus, i el Regidor d’Esports de Balaguer, Guifré Ricard.

La Montsec-Montsec comptarà per primer cop i com a novetat a tot Catalunya amb un nou recorregut de 140 quilòmetres (2.050 metres de desnivell positiu), que s’uneix al recorregut de 190 quilòmetres (3.300 metres de desnivell positiu) i al de 80 (1.300 metres de desnivell positiu), en un clar objectiu per part de l’organització d’obrir l’activitat a tot tipus de nivells.

S’espera que siguin més de 700 els ciclistes que formin part de la ruta, donat que −tal i com ha destacat el delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida, Jordi Puche− “les coses ben fetes no tenen fronteres i a Catalunya és una de les proves que estan millor reconegudes per part de tothom”.

Per la seva banda, Antoni Fo explica que “es tracta d’una activitat que recorrerà de nou molts municipis de la Noguera, aconseguint unir, un cop més, esport i territori”. Per la seva banda, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha apuntat que “la tasca del Club Ciclista Balaguer és primordial, encara que hem de valorar molt positivament el treball dels més de cent voluntaris, que vetllen en tot moment pel seu bon desenvolupament. Volem ser una ciutat amb la Q de qualitat i amb aquest tipus de celebracions ho aconseguim”.

Cisco Caus, president de l’entitat i coordinador de la marxa, ha recordat que les inscripcions es poden formalitzar fins les 24.00 hores del 13 de maig mitjançant la web http://www.bicinscripcions.com. Així mateix ha afirmat que “es tracta d’una prova molt exigent amb un clar perfil trencacames on el punt més dur podríem dir que es troba en l’ascens del quart port, el de la Collada d’Hostal Roig (1.095 metres)”. És, per això, que Caus recorda que “està oberta a tothom però que s’ha de tenir un mínim de preparació física per poder superar els tres recorreguts”.

La sisena edició d’aquesta Montsec-Montsec començarà el 17 de maig a les 08.00 hores del matí a la capital de la Noguera.

Lleida, 5 de maig de 2014

Per a més informació: 
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat