La Vall Ferrera organitza la 4a Milla Vertical d’Àreu amb la col·laboració de la Diputacio de Lleida

Milla_Vertical_SLI

Roda de premsa de presentació de la 4a Milla Vertical d’Àreu

Milla_Vertical_WEB

Roda de premsa de presentació de la 4a Milla Vertical d’Àreu

Els organitzadors han apostat per un nou recorregut més dur i amb més verticalitat per tal de posar més nivell a la carrera

La Milla Vertical d’Àreu, considerada una cursa única de muntanya a Catalunya, arriba a la 4a edició i se celebrarà el proper dissabte, 10 de juny, al municipi d’Alins, al Pallars Sobirà.

El repte dels corredors és arribar al final del recorregut situat a Monteixo abans que es pongui el sol per darrere de les muntanyes.

És també La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació en roda de premsa d’aquesta nova edició de la Milla Vertical, que és puntuable per la Copa Vertical Tres Nacions, agermanant-se amb França i Andorra.

L’acte ha comptat amb la presència del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; de l’alcalde d’Alins, Josep Maria Lladós; del director de la Milla, Jordi Escolà; del director de muntanya, Manel Cantolosella; del representat d’Esports a Lleida, Joan Segura, i del corredor Iu Escolà.

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Turisme, col·labora amb aquest esdeveniment esportiu perquè és tot un referent  i dóna a conèixer el Pirineu lleidatà a través de l’esport. El vicepresident Gerard Sabarich ha afirmat que “estem parlant de muntanya, de natura, de Pica d’Estats i de turisme, d’emocions i de sensacions”.

En aquest mateix sentit, l’alcalde d’Alins, Josep Maria Lladós, ha agraït l’esforç dels organitzadors de la Milla i les institucions per la seva col·laboració. En aquest sentit també s’ha pronunciat el representat territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura.

Com ha indicat el director de muntanya, Manel Cantolosella, aquesta és una cursa de muntanya de gran duresa i en aquesta ocasió s’ha apostat per un nou recorregut més dur i amb més verticalitat, amb 3.620 metres, per tal de posar més nivell a la carrera i ser un reclam pels corredors a que vinguin a fer la Milla.

El corredor Iu Escolà ha afirmat que es tracta d’una cursa de muntanya que amb aquest nou recorregut la fa única a Catalunya i al món .

Pel que fa altres esdeveniments relacionats amb la Milla, el director Jordi Escolà ha explicat totes les activitats que s’organitzen amb l’objectiu de promocionar turísticament els nuclis de la Vall Ferrera i poder oferir un cap de setmana de festa amb altres activitats.

Així doncs, coincidint amb el mateix cap de setmana, la Vall Ferrera acollirà la segona edició de l’Àreu Rock. El divendres a la nit començarà la festa amb l’actuació dels grups locals Singatalla i ShowKatsDjs i els Crosteau.  Com a novetat, es donarà a conèixer la nova cançó de la Milla Vertical a càrrec del grup Crosteau.

També se celebrarà el segon Festival de senderisme Pica d’Estats que forma part del conjunt de festivals de senderisme dels Pirineus coordinat amb IDAPA. Aquest Festival acull diverses activitats durant tot el cap de setmana per donar a conèixer l’entorn del poble i la cultura de la Vall Ferrera.

Durant el matí del diumenge, es farà una descoberta a l’entorn natural, al Castell i als museus de la Serradora i Ferreria.

Una altra activitat prevista per dissabte, és la Fira d’artesania i de material de muntanya de segona mà.

Paral·lelament, com en altres edicions, s’ha organitzat la Milla Vertical Jove i la Mini Milla de 3 a 12 anys.

 

Lleida, 6 de juny de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat