La Vall de Lord torna a l’època medieval amb la IV Fira Occitanocàtara en el marc del XIX Festival Càtar del Pirineu Català Solsonès

ORIfoto_fira_occitanocatara-1_editora_2_6430_0_1

ORIfoto_fira_occitanocatara-3_editora_2_6430_1

Se celebrarà per primera vegada durant tot un cap de setmana els dies 11, 12 i 13 de juliol. El programa compta amb una vintena d’activitats diverses per a totes les edats i la fira tindrà una seixantena d’expositors

La Vall de Lord es transformarà durant tres dies en el centre neuràlgic de la cultura medieval i càtara amb motiu de la IV Fira Occitanocàtara, que se celebrarà als municipis de Sant Llorenç Morunys, la Coma i la Pedra i Guixers els dies 11, 12 i 13 de juliol en el marc del XIX Festival Càtar del Pirineu Català Solsonès.

L’acte de presentació, que s’ha dut a terme aquest dimarts a la Diputació de Lleida, ha comptat amb la participació de la diputada Maria Antònia Pubill i el responsable de la Fira Occitanocàtara de la Vall de Lord, Jordi Rodríguez.

La fira, que arriba a la seva quarta edició, ha programat un gran nombre d’activitats relacionades amb l’època medieval i el catarisme des del 21 de juny fins al 29 d’agost a diferents municipis del Pirineu català.

El responsable de la Fira Occitanocàtara de la Vall de Lord, Jordi Rodríguez, ha agraït a la Diputació de Lleida “el fet de donar suport a aquesta activitat des dels inicis”. A més, ha destacat que “el dissabte a la nit hi ha un gran nombre d’activitats per a tota la família”, a la vegada que ha encoratjat tothom a gaudir de l’entorn”. De la mateixa manera, Rodriguez ha calculat en “milers les persones que passaran per la zona” i ha avançat que “el mercat comptarà amb una seixantena d’expositors”.

Una vintena d’activitats paral•leles per a públics de totes les edats, entre les quals hi ha visites guiades, gimcanes infantils, recreacions històriques i tallers de dansa occitana, de cassoleta occitana i de vestits medievals composen el cap de setmana. En l’àmbit musical destaca la presència del grup occità Goulamas’k, que oferirà un concert a la plaça Major de Sant Llorenç a les 23.30 hores de dissabte 12 de juliol.

La diputada Maria Antònia Pubill ha indicat que “com sempre, des de la Diputació agraïm les activitats que s’organitzen per promocionar el territori. Amb aquesta, en concret, podem conèixer els nostres orígens, el que suposa un valor afegit a les nostres comarques”.

Una de les novetats d’enguany és que el mercat medieval i d’artesania, així com la mostra de formatges del Pirineu, s’allargarà durant tot el cap de setmana. Davant l’èxit de la darrera fira d’Ous d’Euga, l’organització ha optat per adoptar aquesta fórmula també per a la fira d’estiu més concorreguda de la zona. La festa s’emmarca en el Festival Càtar al Pirineu Català, coordinat pel Consell Regulador del Camí dels Bons Homes.

La festa està organitzada per la Comissió de Fires de la Vall de Lord i compta amb el suport de l’Associació de Turisme de la Vall de Lord, la Diputació de Lleida, els ajuntaments de Sant Llorenç de Morunys, la Coma i la Pedra i Guixers i el Consell Comarcal del Solsonès. Empreses privades i establiments comercials de la zona, així com sis entitats sense ànim de lucre, també hi col•laboren.

Lleida, 8 de juliol de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol 
premsa@diputaciolleida.cat
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat