La Unitat d’Aigües de la Diputació de Lleida gestiona el control de la qualitat d’aigües de més de 200 municipis de la demarcació

Control_piscines_01

Recull mostres d’aigua de més de 600 xarxes de distribució i de més de 160 piscines municipals i s’encarrega del control de substàncies radioactives

 

La Unitat d’Aigües de la Diputació de Lleida gestiona els controls de qualitat de les aigües destinades a consum i a usos lúdics (piscines municipals) de més de 200 ajuntaments de les comarques de Lleida. El servei recull mostres d’aigua de més de 600 xarxes de distribució i de més de 160 piscines municipals de tota la demarcació, i planifica i elabora tots els processos que intervenen en la gestió de l’aigua d’ús públic.

 

Això inclou la gestió dels incompliments analítics, la gestió de contra mostres, la planificació de la recollida de mostres, la gestió del Sistema de Informació Nacional d’Aigües de Consum (SINAC) i la redacció dels protocols d’autocontrol i gestió per a cada una de les xarxes de distribució d’aigua destinada a consum, així com de tots els recintes de les piscines municipals del territori de Lleida.

 

Amb motiu de la celebració, aquest dimarts, 22 de març, del Dia Mundial de l’Aigua, el diputat de Salut Pública, Albert Bajona ha afirmat que cal seguir commemorant aquesta data “per recordar la importància cabdal de l’aigua com a font de vida i salut. La facilitat que tenim a casa nostra per obrir la canella i poder beure aigua neta i segura pot portar sovint a oblidar-ho”.

 

En aquest sentit, ha afegit que “La Diputació desenvolupa un paper fonamental en el suport als Ajuntament en les competències en Salut Pública com són, entre moltes d’altres, l’aigua de boca i la seva gestió eficient”.

 

Finalment, ha recordat el compromís de la institució amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. “Cal continuar treballant perquè l’Objectiu 6, Aigua neta i sanejament, sigui una realitat abans del 2030”.

 

També, i des de l’any 2019, la Unitat d’Aigües de la Diputació de Lleida s’encarrega de la realització dels controls de substàncies radioactives a les diferents xarxes de distribució d’aigua de tot el territori de Lleida, i n’assumeix també els costos en nom de tots els municipis.

 

Lleida, 21 de març de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat