La Unitat d’Aigües de la Diputació adapta i augmenta els controls de la qualitat de l’aigua als municipis de Lleida

Control_piscines_01

Control_piscines_02

Degut al canvi de legislació aprovat amb el Reial Decret 3/2023, de 10 de gener, pel qual s’estableixen els criteris tecnicosanitaris de la qualitat de l’aigua de consum, el seu control i subministrament

 

La Unitat d’Aigües de l’Àrea de Salut Publica de la Diputació de Lleida ha adaptat i augmentat el nombre de controls de la qualitat d’aigua de boca dels municipis de la demarcació de Lleida, degut a l’entrada en vigor, el passat 11 de gener, del Reial Decret 3/2023, de 10 de gener, pel qual s’estableixen els criteris tecnicosanitaris de la qualitat de l’aigua de consum, el seu control i subministrament.

 

Els rellevants canvis legislatius i el fort impacte que això suposa per als ajuntaments pressuposa que l’entrada en vigor d’aquesta nova legislació comporti una sèrie de canvis substancials en els criteris de gestió pel control de la qualitat de les aigües subministrades pels ajuntaments de tots els municipis.

 

Alguns d’aquests canvis tenen a veure amb un augment dels tipus d’anàlisis i amb la seva freqüència de mostreig, com per exemple, el “control de rutina” el “control operacional” o el de “caracterització de l’aigua”, a banda dels tipus que han sofert modificacions de paràmetres analítics, com les ja conegudes “anàlisi de control”, “anàlisi completa” o “anàlisi a canella d’usuari”.

 

Així, la Unitat d’Aigües segueix prestant els mateixos serveis en relació amb el control de qualitat de l’aigua, tot i que adaptats als nous criteris legislatius, de manera que, en alguns casos, els controls que es feien fins ara s’han arribat a triplicar.

 

Des del servei es recorda l’obligatorietat dels gestors d’infraestructures de distribució d’aigua d’ús públic de publicar, mitjançant els webs municipals, els resultats i la qualificació de les anàlisis realitzades sobre mostres d’aigua distribuïda, així com que tots els municipis hauran de tenir redactat i vigent el P.S.A. (protocol sanitari de l’aigua).

 

Cal recordar que aquest dimecres, dia 22 de març, se celebra el Dia Mundial de l’Aigua, una data per seguir recordant la sensibilitat que cal tenir amb l’ús de l’aigua en època de mancança, i d’utilització, de part dels gestors municipals, dels recursos necessaris per no malbaratar aquest recurs primari indispensable.

 

Lleida, 21 de març de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat