La Ultra Trail Valls d’Àneu, tres dies de curses de muntanya i resistència amb el suport de la Diputació

Ultra_Valls_Aneu_001_SLI

Roda de premsa de presentació de la Ultra Valls d’Àneu

Concretament, la 2a Ultra Trail de 96 km, la 7a Cursa de Resistència de 53 km i la marxa popular en memòria dels desapareguts Edu, Just i Quique

La propera edició de la Ultra Trail Valls d’Àneu arriba els dies 29 i 30 de juliol, una cursa de muntanya i de resistència que inclou les següents proves: la segona Ultra Trail Valls d’Àneu (UTVA), la setena Cursa de Resistència Valls d’Àneu (CRVA) i la Marxa Popular Valls d’Àneu (MPVA). Totes elles organitzades per Espot Esquí Club Valls d’Àneu, l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu i l’Associació lúdic esportiva Barcicas, creada amb ànim de gestionar econòmicament el Memorial Edu, Just i Quique.

Els detalls d’aquesta nova edició s’han explicat aquest dilluns en una roda de premsa que ha acollit la Diputacio de Lleida, institució col·laboradora amb la cursa, i a la que ha assistit el vicepresident tercer, Gerard Sabarich; el regidor de l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu i el president de la secció de muntanya d’Espot esquí club (EECVA), Ferran Lloret; el responsable de la marca patrocinadora de roba esportiva Altan, Txema Giné, i el representant de comunicació de la cursa, Jordi Gallart.

En nom del Patronat de Turisme i la marca turística Ara Lleida, el vicepresident Sabarich ha mostrat el suport de la Diputació de Lleida a una pràctica esportiva d’alta muntanya com aquesta que serveix com a reclam turístic i pols d’atracció de visitants  i que treballa a favor de la promoció de la Vall d’Àneu i del territori lleidatà.

El divendres, a les 12 hores de la mitjanit, tindrà lloc la segona edició de la Ultra Trail (UTVA) amb un traçat de 96 km, un terreny més tècnic i alpí i 7.200 metres de desnivell positiu.

Aquesta és una ultra trail pels amants de la muntanya més alpina, amb només 7 km de pista forestal. El recorregut passarà per Saboareda, la Vall de Gerber, la Vall de Cabanes, el Coll de Bassiero, la Vall d’Àneu (Rosari i Garrabea), la collada de Mont-Roig i els estanys de la Vall de la Gola i Tres Estanys. Per tant, és una cursa amb un recorregut combinat pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i pel Parc Nacional d’Aigüestortes i l’estany de Sant Maurici.

El mateix dissabte, a partir de les 9 hores, s’iniciarà la setena cursa de resistència (CRVA) que es realitza majoritàriament per camins tradicionals, de ferradura, de carro i corriols, i passa pels diferents pobles de les Valls d’Àneu. El recorregut és de 53 km amb 3.200 metres de desnivell positiu, part del traçat es comparteix amb la UTVA. El seu objectiu és efectuar-la a peu i en una sola etapa sense parar.

I finalment, el diumenge, es farà la Marxa Popular que s’inicia a Esterri d’Àneu sortint direcció a la Creu de terme. Allà s’enfilen cap al camí vell de Valencia i cap a Sorpe, poc després, s’arriba a la Mata de Valencia fins al final del bosc, per anar cap a la solana de Son, passant molt a prop de Jou, per tornar cap a Esterri. En total són 25 km i un desnivell positiu de 500 metres, sense massa dificultat.

Ara per ara, els organitzadors estan satisfets per l’acollida, ja que compten amb 500 participants.

Lleida, 3 de juliol de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat