La Transisquella arriba a la 10a edició amb el suport de la Diputació de Lleida

Transisquella_2016__001_SLI

Presentació a la Diputació de Lleida de la 10a edició de la Transisquella

Aquesta prova en BTT que combina esport, natura i solidaritat, se celebrarà diumenge 16 d’octubre a l’Albagés

La cursa compta amb dos circuits, de 32 i 45 quilòmetres, i els beneficis aniran destinats a l’AFANOC

La desena edició de la cursa en BTT Transisquella se celebrarà el pròxim diumenge 16 d’octubre a l’Albagés amb el suport de la Diputació de Lleida i ho farà amb una proposta que combina l’esport de la bicicleta, el contacte amb l’entorn natural i el territori, i una acció solidària molt especial.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació d’aquesta cursa amb la participació de la vicepresidenta primera, Rosa Perelló; de l’alcalde de l’Albagés, Miquel Àngel Llimós; de l’Albert Dónes, en nom de l’organització de la cursa i del club ciclista Ateneu Garrigues, i de la representant de l’Afanoc, Maite Montañés.

Aquesta cursa està organitzada per Transisquella BTT amb la col·laboració del C.C. Ateneu Popular Garriguenc i l’Ajuntament de l’Albagés.

Limitada a 250 participants, la Transisquella aposta de nou per la “qualitat per damunt de la quantitat de corredors”, tal i com ha explicat l’organitzador Albert Donés, qui ha destacat també que la cursa comptarà amb la participació d’una de les millors ciclistes tot terreny del món i actual campiona d’Espanya, Sandra Santanyes.

La Transisquella es consolida en aquesta desena edició com a prova de referència de BTT a Catalunya.

La vicepresidenta Rosa Perelló ha indicat que la Diputació de Lleida dóna suport a totes les activitats que dinamitzen els nostres pobles i ha destacat l’aposta que es fa per aquestes proves que combinen l’esport, la natura i la solidaritat.

En aquest mateix sentit, l’alcalde de l’Albagés, Miquel Àngel Llimós, ha afirmat que és un orgull poder oferir aquesta cursa que dóna a conèixer el poble agraint la tasca feta per la setantena de voluntaris que ho fan possible.

Ja des de la seva primera edició, els beneficis que es recullen es destinen a causes benèfiques i, en aquesta ocasió, seran donats a l’Afanoc, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya.

La marxa no competitiva està formada per dos circuits, un de 32 quilòmetres amb 700 metres de desnivell positiu, i un altre més llarg i tècnic de 45 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu, que voreja el límit del Pantà de l’Albagés. Aquest segon recorregut  forma part de la Challenge Garrigues.

Com a novetat d’aquesta edició, el circuit transcorrerà pel terme municipal del Cogul. Aquest consistori hi veu en la Transisquella una oportunitat de promoció turística i, per tant, ha decidit regalar dues entrades a cada corredor pel Centre d’Interpretació de pintures rupestres del Cogul.

 

Lleida, 3 d’octubre de 2016

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat