La Trail Carlac de Les s’estrena al calendari de la FEEC amb el suport de la Diputació

Trail Carlac-1_WEB

Trail Carlac-4_WEB

Se celebrarà els dies 20 i 21 de juny i oferirà tres recorreguts d’11, 21 i 42 quilòmetres, a més d’una marxa solidària i un cros infantil

La Diputació de Lleida ha acollit aquest matí la presentació de la II Trail Carlac de Les, que se celebrarà els dies 20 i 21 de juny al municipi de Les, a la Val d’Aran. La presentació ha comptat amb la participació del cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació, Antoni Fo, i dels directors de la cursa, Juli Sala i Miquel Garcia.

En la seva intervenció, Antoni Fo ha destacat el vessant solidari de la doble jornada, que “col·laborarà amb l’Associació de Discapacitats de la Val d’Aran”, motiu pel qual considera que la Trail Carlac “ofereix una bona combinació d’esport, oci, solidaritat i paisatge, de manera que continuem amb la bona tasca que es fa en aquestes proves”.

La Trail Carlac de Les, que es farà el diumenge 21, s’estrena en la seva segona edició com a prova puntuable per al Circuit Català de Curses de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Està concebuda com una cursa de muntanya que es desenvolupa sobre tres recorreguts amb distàncies variades i diferents nivell de dificultat. La més curta és l’anomenada Vila de Les, d’11 quilòmetres, que entra al poble de Les, el camí de pujada a Bausen, el Mirador de Les i baixa al poble. La ruta mitjana, de 21 quilòmetres, és la Bòsc Carlac i passa per Les, Bausen, el bosc de Carlac i torna a baixar a Les. Hi ha una primera part de recorregut urbà i després per camins de muntanya.

Finalment, la més llarga, de 42 quilòmetres i amb 3.500 metres de desnivell positiu, és la Quate Lògs. Passa per Les, Canejan, Pontaut a Bausen, Bòsc de Carlac, Tuc des Canaus, Borda deth Cric, Bossòst i Les. Es tracta d’una marató de muntanya amb tots els al·licients i comptarà amb una participació, entre d’altres, de Víctor Bernad, líder de la Spain Ultra Cup, i de Tina Bes, segona a la CCC (Courmayer Champex Chamonix) de la The North Face Ultra Trail Mont Blanc.

Al marge d’aquestes tres rutes, el dissabte 20 també s’organitzarà un cros infantil, a les 16.00 hores, i una marxa solidària de 5 quilòmetres pels voltants de Les, a les 19.00 hores, que donarà la recaptació per a projectes, material i programes esportius de l’Associació de Discapacitats de la Val d’Aran.

Els organitzadors també han destacat que tots els trofeus que es lliuraran són artesans i fets a mà, com ara la pissarra amb la creu d’Occitània que premiarà els millors de la prova llarga, i van avançar que estan ultimant un projecte d’un espai destinat al trail running que oferirà un conjunt d’onze recorreguts de diferents nivells per la zona.

Lleida, 10 de juny de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat