La temporada ‘La flor rosa dels presseguers’ d’Aitona promociona l’apadrinament d’arbres fruiters

Se celebrarà a partir del 27 de febrer i durant el mes de març i permetrà als visitants gaudir dels camps agrícoles en flor, amb visites guiades amb les explicacions didàctiques dels pagesos i l’acompanyament de les guies locals pel patrimoni

La diputada i alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de la temporada de ‘La flor rosa dels presseguers’ d’Aitona, que se celebrarà a partir del 27 de febrer i fins al 22 de març.

La roda de premsa –que ha tingut lloc a la de premsa de la Diputació– ha comptat amb les intervencions del periodista i empresari, Tatxo Benet; la tècnica en Turisme de l’Ajuntament d’Aitona, Maria Dolors Pelegrí, i d’un dels pagesos productors que participaran en l’apadrinament d’arbres.

La gran novetat d’enguany és que dos productors del municipi posaran a disposició dels visitants i dels interessats la possibilitat d’apadrinar un arbre i els que considerin oportuns, en una iniciativa que pretén acostar encara més aquest visitant a la producció de la nectarina, el préssec o el paraguaià.

Aquest apadrinament es podrà fer de forma presencial o de forma no presencial, en funció dels interessos de cadascú. Així, aquells que decideixin fer una apadrinament presencial podran seguir, a través del pagès, el procés de producció i recollir la fruita que desitgin. Una segona opció serà la de rebre a casa una caixa de fruita de l’arbre triat, i una tercera, la de rebre 20 quilos de fruita i conserva.

Des del 2011, Aitona promociona turísticament el municipi a través del projecte Fruiturisme. Aitona, a partir de la seva riquesa agrícola i patrimonial, dona a conèixer els seus tresors a través de guies i pagesos locals que volen transmetre una manera de fer, una manera de viure i una història que defineix els seus habitants. És una manera de fer difusió de la fruita dolça, impulsant la dinamització econòmica del Baix Segre, tal com ha destacat Rosa Pujol.

Un any més, dins el cicle de vida de l’arbre fruiter, del despertar de l’hivern a la primavera, la flor rosa dels presseguers ofereix una visió cromàtica espectacular.

Durant la presentació de la temporada, s’han presentat les activitats turístiques que s’ofereixen als visitants per gaudir dels camps agrícoles en flor: visites guiades amb les explicacions didàctiques dels pagesos, acompanyament de les guies locals pel patrimoni i especialment, la possibilitat d’adquirir els productes locals de la gent de la terra. Tot plegat, per aconseguir que els visitants li donin un valor a la fruita més enllà del que poden tenir en els seus llocs de residència, tal com ha comentat Dolors Pelegrí.

El pagès productor ha explicat que amb aquestes activitats es vol arrelar el visitant al territori, i que la caiguda del pètals no és el final de res sinó l’inici d’un procés que porta, amb el treball diari dels experts, a assolir el fruit de qualitat.

Durant la seva intervenció, l’aitonenc Taxto Benet ha recordat la seva infantesa al municipi recollint fruita i ha parlat de la importància que la gent apreciï el valor real de la qualitat de la fruita que es produeix a Aitona i al Baix Segre, en general, com a producte d’excel·lent qualitat. També ha explicat que ha estat el primer en apadrinar arbres, 100 en total. Benet ha estat nomenat padrí d’honor d’aquesta primera campanya d’apadrinament, segons ha explicat Rosa Pujol.

Donada l’excel·lent acceptació turística de l’anterior campanya ‘Aitona en flor’ –que va arribar als 20.000 visitants, als quals cal afegir aquells que també fan turisme religiós, molt consolidat a la zona– els responsables d’aquesta acció de promoció del territori esperen que les expectatives siguin altes. A aquestes accions cal sumar les rutes en bicicleta, els passejos en globus, la Caminada del dia 8 de març en les distàncies de 9,5, 17 i 21 km, les tres rutes per caminar proposades pels organitzadors, o la promoció de productes locals.

També s’ha anunciat que el cònsol de Corea a Barcelona, Huh Tae-wan, visitarà els camps fruiters d’Aitona durant la campanya.

Per a més informació: www.fruiturisme.cat.

Lleida, 20 de febrer de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat