La Taula Assessora de l’Esport de la Diputació de Lleida presenta el Decàleg de bones pràctiques per l’organització d’activitats esportives i recreatives

ORItaula_assessora_esport_002_vr_editora_2_5890_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest divendres una nova reunió de la Taula Assessora de l’Esport Lleidatà en el transcurs de la qual s’ha presentat el decàleg de bones pràctiques, un dels projectes que aquesta taula ha estat treballant des de la seva creació.

Es tracta d’un document de suggeriments i assessorament als ens locals en la programació i organització d’activitats esportives i recreatives en períodes de vacances.

L’objectiu d’aquest decàleg és optimitzar l’organització d’aquest tipus d’activitats, que han de servir per reforçar el desenvolupament d’hàbits saludables, la potenciació d’habilitats, la creació de vincles comunitaris i la repercussió social que generen sobre el territori.

Els membres de la Taula Assessora de l’Esport Lleidatà han treballat aquest document incorporant i definint els diferents continguts per tal d’obtenir un rigorós Decàleg que serà enviat als ens locals abans de l’estiu, època en la que s’incrementa notablement l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments. El decàleg es podrà consultar també a través de la pàgina web de la Diputació de Lleida.
 

El document incideix en conceptes com qualitat, integració, respecte, benestar, seguretat, territori i sostenibilitat, així com en la promoció d’activitats esportives amb el major nivell d’exigència per assegurar el seu èxit.

La Taula Assessora de l’Esport Lleidatà té un caràcter assessor i consultiu, en cap cas impositiu, en relació a les polítiques esportives que es duen a terme a les comarques de Lleida.
Entre les seves responsabilitats hi ha l’emissió d’opinions sobre l’esport de base, de competició i d’alt nivell, l’assessorament en l’àmbit de la promoció i difusió de l’esport lleidatà municipal i supramunicipal i la creació de grups de treball que estudien els diversos àmbits de l’esport escolar, d’elit i federat.

La Taula –que es reuneix una vegada cada quadrimestre- està formada pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el cap de Relacions Interdepartamentals, Antoni Fo, i representants de diferents àmbits del món de l’esport lleidatà, entre els que destaquen l’excampió del món de motociclisme, Emili Alzamora; el metge especialista en medicina esportiva, Xavier Caufapé; el medallista olímpic de piragüisme, Saül Craviotto; la campiona d’Espanya de Triatló Olímpic i millor esportista 2009, Eva Ledesma; el doctor d’INEFC, Joan Palmi; el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies; la ciclista invident paralímpica, Imma Plaza; la cinc vegades campiona d’Espanya de billar a tres bandes, Maribel Romia; els presidents del Sedis Basquet i del Sícoris Club, Antoni Ferraz i Jaume Vilella, respectivament, o la presidenta de la Federació territorial de persones amb discapacitat física, Anna Fillat.

Lleida, 17 de maig de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat