La Tamborinada de Sant Sebastià torna a obrir les festes a Torrelameu

Tindrà lloc el dissabte 18 de gener i comptarà com a tamborer major amb el cantant i compositor David Esterri, ‘Lo Pardal Roquer’

El diputat Jordi Verdú ha participat aquest divendres en la roda de premsa de presentació de la 3a Tamborinada de Sant Sebastià de Torrelameu, que se celebrarà el dia 18 de gener a la plaça de l’Església.

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida i ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, i del regidor Jesús López.

Per tercer any consecutiu, Torrelameu recupera una de les tradicions del municipi que es remeten a més de cent anys enrere. Està documentat que antigament, el dia previ a la Festa Major de Sant Sebastià es realitzava una tamborinada per donar inici a les festes. Justament aquest descoberta es va fer revisant uns programes de festa major que daten de l’any 1912 i l’any 1918, tal com ha comentat Jordi Verdú.

Segons ha explicat Carles Comes en relació amb les indagacions fetes al voltant d’aquest esdeveniment, aquesta tradició es va deixar de fer amb la dictadura de Primo de Rivera i s’ha recuperat en els darrers anys, amb un gran èxit de participació perquè cada any augmenta el nombre de tamborers. Així, per a enguany s’espera la participació d’uns 120 tamborers, superant amb escreix el centenar de la passada edició.

Així, aquest dissabte dia 18 a les 20:00 tindrà lloc l’acte inaugural de la festa major d’hivern, actuant com a tamborer major el cantant i compositor David Esterri, ‘Lo Pardal Roquer’.

Jesús López ha destacat que la figura de Sant Sebastià estarà acompanyada d’una representació dels Armats de Torrelameu que fa cinc anys que participen en aquest acte de festa major.

Com en les anteriors edicions, s’espera la participació de gent de Torrelameu, però també d’altres municipis com Menàrguens, Corbins, Balaguer o Lleida, entre d’altres.

Lleida, 17 de gener de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat