La Seu d’Urgell espera aquest cap de setmana prop de 300 esportistes d’una vintena de països a la Copa Pirineus de piragüisme

El Parc Olímpic del Segre acollirà la primera de les dues proves del calendari, en la qual seran presents els millors especialistes del món

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la 9a Copa Pirineus, que aquest cap de setmana celebrarà a la Seu d’Urgell la primera de les dues jornades que la formen.

L’acte ha comptat amb la participació del diputat Antoni Navinés, del representant territorial d’Esports de la Generalitat, Joan Segura; de Joan Ignasi Rossell, president de la Federació Catalana de Piragüisme (FCP); i de Francesc Ganyet, cap de l’organització. En la seva intervenció, Navinés ha expressat el suport incondicional de la Diputació de Lleida com a element “dinamitzador del territori a nivell esportiu i econòmic”, un mèrit que ha atribuït al Parc del Segre i que ha personificat en Francesc Ganyet.

Aquesta serà la novena edició d’una competició d’eslàlom que, com és habitual, està formada per un circuit de proves als dos vessants del Pirineu. En aquesta ocasió, les proves són dues: la del cap de setmana vinent al Parc Olímpic de la Seu d’Urgell i la dels dies 26 i 27 de maig a la població francesa de Pau. Pel que fa al programa, avui i demà es faran els entrenaments oficials, dissabte tindran lloc les classificatòries i diumenge les semifinals i les finals.

Des que es va posar en marxa l’any 2010, la Copa Pirineus s’ha consolidat com una competició de referència dins el calendari de competició del sud d’Europa i forma part del calendari oficial de la Federació Internacional de Canoa. Aquest fet es tradueix en una participació propera als 300 esportistes (257, concretament) provinents d’una vintena de països de quatre continents que vindran atrets per la qualitat dels escenaris i per l’aval d’una organització experimentada i de garanties. De fet, alguns països aprofiten la Copa Pirineus com a prova de selecció dels seus representants que competiran als equips nacionals de les Copes del Món i Campionats del Món del 2018. En aquest sentit, cal recordar que la Seu d’Urgell serà escenari del 3 al 9 de setembre de la final de la Copa del Món i que al 2018 acollirà el Campionat del Món. A més, en tractar-se d’una prova oberta, té l’al·licient que els joves piragüistes catalans, tots ells de Lleida, poden competir amb els millors especialistes mundials, inclosos medallistes en Mundials i Jocs Olímpics, amb tot el que això suposa de cara a la seva progressió.

Cal destacar també l’impacte que la competició suposa per al sector turístic i de serveis de l’Alt Urgell, tant durant els dies de competició com en les jornades prèvies d’entrenament de nombrosos esportistes que preparen la prova.

Lleida, 12 d’abril de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat