La Seu d’Urgell acull per tercer cop el Mundial de Canoe Slalom i Descens, classificatori per als Jocs de Tòquio 2020

La competició –que ha estat presentada a la Diputació de Lleida- se celebrarà del 25 al 29 d’aquest mes de setembre

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts l’acte de presentació del Mundial ICF de Canoe Slalom i Descens-La Seu d’Urgell 2019, que se celebrarà a la capital de l’Alt Urgell del 25 i 29 de setembre.

Aplegarà 510 participants de 65 països, entre ells 23 representants de la selecció espanyola
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts l’acte de presentació del Mundial ICF de Canoe Slalom i Descens-La Seu d’Urgell 2019, que se celebrarà a la capital de l’Alt Urgell del 25 i 29 de setembre.

La presentació ha comptat amb la presència dels vicepresidents primer i quart de la Diputació, Jordi Latorre i Ferran Accensi; de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega; de Joan Ignasi Rosell, president de la Federació Catalana de Piragüisme; del director de la competició, Quic Ganyet; del representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura; i del palista lleidatà German Jiménez, que serà un dels participants.

Tal com ha precisat Jordi Latorre en la seva intervenció, el Mundial de la Seu d’Urgell permetrà veure en acció els millors palistes del món per endur-se l’or que els acrediti com a nous campions mundials en les diferents disciplines, però amb l’al·licient afegit que serà una competició classificatòria per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, de manera que definirà les places que tindrà l’equip espanyol, segons el procés selectiu de la Federació Espanyola.

Latorre ha assenyalat la Seu d’Urgell com a referent dins d’aquest esport i ha destacat que, per fer possible aquest Mundial, la Diputació ha efectuat una important inversió al Parc del Segre amb l’objectiu de “millorar unes instal·lacions que ja són d’alta qualitat, però que sempre cal anar fent passes endavant perquè siguin encara més capdavanteres.

Es tracta, doncs, d’una competició de primeríssim nivell que suposa, com ha recordat Jordi Fàbrega, que Lleida tingui un Mundial “tres en un”, perquè Sort va acollir al juliol “el Campionat del Món de Freestyle (estil lliure) i ara la Seu d’Urgell acollirà la part “d’eslàlom olímpic i la part de descens”. D’aquesta manera, el Parc del Segre es torna a consolidar com un destí privilegiat per aquest esport i amb una tradició de més de 50 anys en l’organització de competicions de piragüisme d’aigües braves, que van tenir l’exponent màxim amb la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Fàbrega ha afegit que aquesta serà “la tercera vegada” que el Campionat Mundial d’Eslàlom s’organitza al Parc Olímpic del Segre, després de les que es van celebrar “els anys 1999 i 2009”.

De cara a aquest Mundial, la Seu d’Urgell espera 510 palistes (382 en eslàlom i 128 en descens) de 65 països, en un campionat on es decidiran el 80% de places per a la competició d’eslàlom dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, amb la qual cosa la qualitat i l’exigència esportiva seran màximes.

Pel que fa a l’equip espanyol, estarà format per 23 esportistes (15 en eslàlom i 8 en descens). Aquests són Joan Crespo, Samuel Hernanz, David Llorente, Ainoha Lameiro, Klara Olazabal, Núria Vilarrubla, Maialen Chorraut, Laia Sorribes, Marta Martínez, Ander Elósegui, Luis Fernández, Miquel Travé, Carla Carrillo, Pau Echaniz, Adrià Martín, Guillermo Andrés, Guillermo Fidalgo, Arnau Morancho, Alan Padilla, Rodrigo Ramos, Manuel Freire, Xavier Miralles i German Jiménez, dirigits per un cos tècnic format per Anaïs Bouchet, Xavi Taberna, Xabi Etxaniz, Guillermo Díez-Canedo, Jordi Domenjó, Ekhi Díez i Aritz Fernández.

Un d’ells, German Jiménez, del Sícoris Club, ha explicat que en aquesta ocasió l’equip espanyol juga amb el petit avantatge que suposa que “coneixem bé el canal”, amb la qual cosa la pressió és menor. Pel que fa als objectius, Jiménez ha dit que a nivell de descens, la seva especialitat, “espero donar alguna sorpresa, potser en patrulles i en canoa doble”, mentre que en eslàlom espera que els seus companys d’equip “aconsegueixin places per als Jocs Olímpics”.

Pel que fa al programa, el diumenge 22 es farà la cerimònia inaugural amb una rua pels carrers i l’acte central al Palau d’Esports (19.30 hores). La competició arrancarà dimecres 25 i es prolongarà fins al diumenge 29, en què també tindrà lloc la cerimònia de cloenda.

Podeu consultar tota la informació referent al Mundial al lloc web:

https://www.canoeicf.com/ca/canoe-slalom-world-championships/la-seu-durgell-2019/spectator-guide.

Lleida, 17 de setembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat