La setena Fira de l’Oli de Juncosa comptarà amb una trentena d’expositors i la presentació oficial de la llauna d’oli

Fira_Oli_Juncosa_001_WEB

Presentació de la setena Fira de l’Oli de Juncosa

Fira_Oli_Juncosa_002_WEB

Presentació de la setena Fira de l’Oli de Juncosa

Fira_Oli_Juncosa_001_SLI

Fira_Oli_Juncosa_002_SLI

La Cooperativa aposta per novetats en els seus envasos per tal d’obrir-se a nous mercats com el xinès, el rus o l’alemany. Per segon any consecutiu la Fira se celebrarà durant dos dies, el 29 i 30 de novembre, amb el suport de la Diputació

La Fira de l’Oli de Juncosa viurà aquest cap de setmana la seva setena edició, la segona que estarà composada per dues jornades, i ho farà amb moltes novetats i una variada agenda d’activitats.

El diputat Antoni Villas ha presidit aquest dilluns la roda de premsa de presentació que ha comptat també amb la presència de l’alcalde de Juncosa, Lluís Dalmau, i del president de la Cooperativa, Enric Mateu.

Una caminada, dissabte 29 de novembre, en la que es podrà conèixer la recol·lecta de les olives i el seu posterior trasllat a la cooperativa, donarà el tret de sortida a la Fira 2014, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida. Durant la tarda es duran a terme diferents conferències entre les que destaca la que impartirà el meteoròleg de TV3, Francesc Mauri.

Per diumenge es reserva la inauguració oficial, que anirà seguida d’un esmorzar popular, visites guiades al nucli antic de Juncosa, un dinar de germanor i ball de fi de festa.

Antoni Villas ha volgut destacar “el gran esforç que es fa des dels pobles, en aquest cas, Juncosa, per organitzar aquest tipus d’esdeveniments i poder promocionar un producte tan apreciat com és l’oli d’oliva”. De la mateixa manera que ha encoratjat tothom a participar, adquirir i fomentar l’oli “del nostre territori”.

Per la seva banda, Mateu ha explicat que “enguany tindrem una trentena d’expositors, que se situaran a la Plaça Major, amb productes d’elaboració artesana del nostre poble. Presentarem envasos nous, com la llauna de tres litres d’oli, que responen a la demanda de comercialització exterior, on ens volem fer un espai amb països como la Xina, Alemanya o Rússia”.

Així, es podrà trobar l’oli EcoCabanes en format de 2 litres i 5 litres, i la llauna de 3 litres de Les Cabanes, la gran novetat de la Fira que està pensada per a la exportació i que té un envàs fet en set idiomes diferents.

La Cooperativa, tot i la crisi, espera augmentar les ventes seguint amb la línia de l’any passat, i preveu que es venguin uns 10.000 litres d’oli per la fira. El preu de l’oli és de 20 euros la garrafa de 5 litres.

La fira està organitzada per la Cooperativa Agrícola Sant Isidre i Secció de Crèdit de Juncosa SCCL i l’Ajuntament de Juncosa. També hi col•laboren diferents associacions i entitats municipals: l’Associació de Dones, l’Associació de Jubilats, l’Associació de Joves, l’A.M.P.A. i l’Associació de Ramaders.

La Cooperativa de Juncosa etiqueta el seu oli amb la marca Les Cabanes, Or Verd i EcoCabanes sota el control de qualitat de la DOP Les Garrigues.

 Lleida, 24 de novembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat