La Segarra recupera part de seva memòria històrica en dos documentals

Documentals a Concabella

Es presenta al Castell de Concabella el documental ‘Interpretació i gestió dels espais de la memòria democràtica a la Segarra’ basat els camps de treball de Concabella i Cervera

La vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha assistit aquest dissabte a Concabella a la projecció del treball ‘Interpretació i gestió de la memòria democràtica a la Segarra’, dues obres en format documental que han estat realitzades amb la col•laboració de la Diputació de Lleida.

Els documentals, de 15 minuts de durada cadascun, recullen els testimonis de fins a una dotzena d’interns dels camps de treball de Concabella i Cervera, destinats al servei dels dos bàndols enfrontats durant la Guerra Civil espanyola.

Segons els autors de la investigació, Concabella fou un espai republicà que tenia com a objectiu construir fortificacions militars. Mentre, el camp de concentració cerverí va servir a l’exercit franquista com a espai de classificació dels presoners, abans d’enviar-los a d’altres indrets de l’Estat Espanyol.

Perelló ha destacat el vessant històric dels documentals i també la dinamització turística que poden comportar al despertar un major nombre de vistes en aquestes dues localitats de la Segarra. “Recuperar la memòria històrica és molt important per la Diputació de Lleida en el sentit que s’incrementa el valor de la zona i es potencia el turisme a tota la comarca de la Segarra”.

A la presentació hi ha participat també el president del Consell Comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles; l’historiador, Jordi Oliva; i els membres de l’equip de producció dels documentals, Jordi Soldevila i Natàlia Lloreta.

Està previst que aquests dos documentals es puguin consultar mitjançant diferents mitjans a Internet en un breu espai de temps.

Concabella, 7 de febrer de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat