La Rialp Summer Agility Cup 2021 reprèn la competició amb gossos procedents de tot Europa

Agility_01

Agility_04

Agility_03

Agility_02

Aquesta trobada internacional se celebrarà al camp municipal de Rialp entre els dies 4 i 8 d’agost i preveu la presència d’uns 450 gossos en cada jornada

 

El Club Agility Ciutat Comtal, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rialp i la Diputació de Lleida, organitza la Rialp Summer Agility Cup 2021, que tindrà lloc al camp municipal de futbol de Rialp entre els dies 4 i 8 d’agost, amb una participació de 450 gossos per dia procedents de diversos indrets d’Europa.

 

La prova ha estat presentada aquest dilluns a la sala de premsa de la Diputació, a càrrec del vicepresident Antoni Navinés; l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; i el president del Club Agility Ciutat Comtal, Carles Fortuny. També hi ha assistit el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

 

Aquesta serà la tercera edició de la prova que va tenir una excel·lent rebuda en les dues primeres edicions, arribant a reunir prop de 300 gossos l’any 2019, l’últim en què es va celebrar la prova.

 

L’escenari permetrà el muntatge de quatre pistes, de manera que es facilita la competició simultània de quatre participants a la vegada. Com en anteriors edicions, l’organització ha previst un espai per a caravanes, amb preses de llum i aigua, lavabos i bar, a més de camp d’entrenament i zones de refresc per als gossos. Hi participaran gossos classificats en les categories XL + L, M, i XS + S.

 

Segons ha explicat Fortuny, hi haurà la participació d’inscrits de Portugal, França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Hongria i Països Baixos, així com una gran participació d’‘agilitistes’ espanyols i catalans. Els participants podran optar a participar en les proves oficials avalades per la Reial Societat Canina Espanyola (RSCE) i la Fédération Cynologique Internationale (FCI), que celebrarà les seves finals el dia 10 d’agost a la tarda; un torneig Open, que tindrà lloc a les tardes; o la prova per equips, que se celebrarà el dia 9 d’agost, també a la tarda.

 

En aquest sentit, Sabarich ha explicat que aquesta competició reforça el municipi des de l’àmbit turístic, tot i celebrar-se durant la millor època de l’any pel territori. A més, s’ha mostrat convençut que l’aposta que s’està fent ara amb aquest i d’altres esdeveniments tindran el seu retorn en el futur.

 

Fortuny ha explicat que es tracta de la competició més important del sud d’Europa i que, en només dues edicions, s’ha convertit en tot un referent per als amants d’aquesta activitat.

 

De la seva banda, Navinés ha recordat el paper de la Diputació “en el suport que aquesta institució dona a aquelles activitats que ajuden a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, o sigui, que tot el que es fa des del territori serveixi per millorar el dia a dia dels nostres pobles”.

 

A més de la col·locació de quatre pistes, en lloc de les dos que hi havia en les primeres edicions, les altres novetats són que es podrà seguir la competició via streaming, i que la tarda del dijous, la recaptació que es faci de l’activitat anirà destinada a una ONG que treballa per l’escolarització del nens a Ghana.

 

 

Lleida, 12 de juliol de 2021

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat