La reinvindicada variant d’Ivars d’Urgell, realitat el 2014

ORIfoto_signatura_conveni_previ_per_la_licitacio_de_la_variant_editora_2_5975_0_1

La Diputació de Lleida iniciarà a finals d’any les obres de la futura variant d’Ivars d’Urgell, que desviarà el trànsit pesant del centre de la població gràcies a la construcció d’aquesta connexió que fa més de 10 anys que el municipi reivindica i que la Corporació havia volgut atendre en diferents ocasions.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el president de la Diputació, Joan Reñé, que ha signat amb l’alcalde d’Ivars d’Urgell, Ramon Maria Guiu, un dels convenis previs que són necessaris per donar el tret de sortida a aquesta carretera que suposarà una inversió de 1.819.072,42 M€. En concret, la Diputació de Lleida n’aportarà 1,519,072,42 M€, mentre que l’Ajuntament costejarà les expropiacions amb 300.000 euros.

Durant l’acte de signatura, Reñé ha celebrat “que després d’una dècada puguem donar el tret de sortida a aquesta obra que absorbirà el trànsit del sud-oest d’aquesta localitat del Pla”. Per la seva banda, l’alcalde del municipi ha agraït l’esforç de la Diputació de Lleida per poder finalment atendre aquesta carretera en uns moments com els actuals.

La futura variant tindrà 1.789 metres de longitud i 7 metres d’ample de calçada. Les obres, que comprendran també la reconstrucció de la xarxa de reg, tindran un període d’execució de 12 mesos i estaran enllestides l’any 2014, segons les previsions inicials

El projecte de la variant enllaçarà la carretera de LV-3344 de Bellpuig fins a la LV-3333 a Vallverd. Per desviar el trànsit d’Ivars d’Urgell la connexió s’efectuarà a través del camí de Castellnou de Seana i el camí que enllaça amb Vila-sana, a través de la construcció de dues rotondes. En una fase posterior es portarà a terme la connexió amb la mateixa LV-3344, en direcció Castellserà per tal de completar la circumval·lació.

Ivars d’Urgell, 25 de juny de 2013

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat