La primera edició de la Garrigues Bike Ultramarató recorrerà deu municipis de la comarca

La cursa, que sortirà i arribarà a Castelldans, està organitzada pel Club Esportiu Castelldans i tindrà lloc el dia 15 de juny

El vicepresident cinquè en funcions de la Diputació, Enric Mir, ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació del 1r Garrigues Bike Ultramarató, que se celebrarà a Castelldans el dia 15 de juny. La presentació, que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació, ha comptat amb les intervencions de l’alcalde en funcions de Castelldans, Conrad Llovera; l’alcalde en funcions de Granyena de les Garrigues, Sisco Esquerda; l’alcalde en funcions de Bovera, Òscar Acero; el director de cursa, Eduard Abella, i el president del Club Esportiu Castelldans, Miguel Gómez.

La cursa –en la qual s’esperen uns 150 inscrits i tindrà un regal d’una garrafa de 5 litres d’oli de les cooperatives per cada participant– sortirà des de Castelldans i recorrerà deu municipis de la comarca de les Garrigues: l’Albagés, Juncosa, els Torms, Bellaguarda, Bovera, la Granadella, el Soleràs, Granyena de les Garrigues, el Cogul i Castelldans. El recorregut de la Garrigues Bike Ultramarató 2019 està dissenyat per camins i corriols entre camps d’oliveres i cabanes de pedra seca, acumulant més de 120 km i uns 2.300 metres de desnivell.

Enric Mir ha volgut destacar la rellevància que suposa organitzar un esdeveniment esportiu d’aquest tipus, que té una incidència directa en deu municipis de la comarca de les Garrigues pel que pot suposar per a cadascun.

En aquest sentit, Conrad Llovera ha ressaltat el fet que, a part de tractar-se d’una cursa esportiva, també s’hi promocionen aspectes culturals, com el patrimoni o la pedra seca, entre d’altres, la qual cosa permet visualitzar la riquesa del territori.

Eduard Abella ha explicat que es tracta d’una cursa que tècnicament no tindrà uns desnivells molt pronunciats però és una ‘trencacames’. Això farà que vagi molt ràpida i que els primers classificats puguin fer-la en menys de sis hores. Per tot plegat, l’ha qualificada de dura i exigent.

Finalment, Miguel Gómez ha explicat que el recorregut passarà pel mig dels pobles, una circumstància que serà aprofitada per fer activitats en cada municipi. També ha fet esment al fet que estan convençuts que la cursa –de caire itinerant perquè començarà i acabarà en pobles diferents cada any– servirà per recuperar camins. D’altra banda ha anunciat que, de cara a la propera edició, es crearà la distància marató per als participants que no vulguin fer un recorregut tan llarg i exigent.

Els participants tindran tres punts d’avituallament líquid a Juncosa, a 560 metres d’altitud i després de 35 km de recorregut; la de Bellaguarda, al km 58,5 i a 628 metres d’altitud, el més alt del recorregut; i el tercer al km 105,6 a Granyena de les Garrigues, a 353 metres d’altitud. El punt d’avituallament sòlid serà al km 72,3 quan els corredors passin per Bovera, a 299 metres d’altitud. L’organització preveu comptar amb uns 300 participants.

El divendres 14, entre les 19.00 hores i les 21.00 hores es podran recollir el dorsals, així com el mateix dia de la cursa entre les 7.00 hores i les 7.30 hores. La sortida es donarà a les 8.00 hores i està previst que el lliurament de premis es faci a les 18.00 hores. Una hora més tard es farà el tancament de cursa.

En paral·lel a la cursa, hi haurà un itinerari preparat per poder anar combinant activitats i seguiment de cursa. En aquest sentit, s’oferiran entrades a museus, activitats infantils, tast d’olis de les Garrigues DOP, o accés a les piscines municipals. Juntament amb la bossa del corredor, es facilitarà una guia pels acompanyants amb horaris i el programa previst.

Lleida, 6 de juny de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat