La previsió de baixada de temperatures incrementa la demanda de potassa per part dels ens locals

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

En aquests moments les carreteres de la Diputació de Lleida no presenten cap incidència i només s’han intensificat els treballs de distribució de potassa en zones com la Val d’Aran i el Pallars Sobirà

Com cada hivern, la corporació ha posat en marxa el Pla de viabilitat hivernal amb una previsió de 4.500 tones de potassa

Els Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida han indicat que totes les carreteres de la corporació estan obertes i no presenten cap problema de circulació.

Els equips de conservació de carreteres de la corporació lleidatana han sortit a primera hora d’aquest matí i han desenvolupat les tasques d’abocament de potassa a les carreteres amb normalitat, tal i com s’ha vingut fent des de l’inici de la campanya hivernal.

Tot i així, s’han intensificat els treballs de distribució de potassa en algunes zones, com la Val d’Aran i el Pallars Sobirà, on les nevades han estat més intenses durant les darreres hores.

D’altra banda, i en previsió de la possible baixada de temperatures anunciada, la demanda de sal per part dels ens locals s’ha incrementat lleugerament les darreres hores.

Com cada hivern, la Diputació de Lleida ha posat en marxa el Pla de viabilitat hivernal per tal de minimitzar l’impacte de les possibles nevades, gelades i altres situacions climatològiques d’emergència a les carreteres que gestiona la corporació.

Entre les actuacions que es desenvolupen en el marc d’aquest pla hi ha la previsió de potassa per fer front a possibles gelades i nevades de la xarxa viària propietat de la corporació.

La previsió total per aquest hivern ha estat de 4.500 tones de potassa per a la campanya hivernal d’aquest any, de les quals 2.500 es divideixen entre les tres zones d’actuació:

• Zona 1. Comarques del Segrià, Garrigues, Pla d’Urgell, Urgell, Noguera i Segarra

• Zona 2. Comarques de l’Alt Urgell, Cerdanya i Solsonès

• Zona 3. Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d’Aran i Alta Ribagorça

D’altra banda, la Diputació de Lleida ha fet una reserva de 2.000 tones per atendre les peticions municipals a mesura que es vagin produint al llarg de l’hivern.

Lleida, 2 de febrer de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat