La presidenta de la Diputació de Lleida participa a la jornada ‘Lleida amb veu de dona’, a l’Auditori Enric Granados

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha participat aquest dijous a la jornada ‘Lleida amb veu de dona’, celebrada a l’Auditori Enric Granados, sota l’organització de Ràdio Lleida i SER Catalunya. Aquesta jornada ha tingut lloc amb motiu de la celebració, aquest divendres 8 de març, del Dia Internacional de les Dones.

Perelló ha estat rebuda per Josep Lluís Cadena, director de Ràdio Lleida, i posteriorment ha pres part en el programa, durant el qual la presidenta de la Diputació ha estat entrevistada per Rosa Badia.

En la seva intervenció, Perelló ha denunciat situacions concretes en les quals la dona pateix una “discriminació sistemàtica” en el món laboral, i ha reivindicat un canvi de mentalitat de les persones i de la societat, però també de les institucions, que “ho han de propiciar”, ha dit.

“Visualitzo una societat en què hi hagi una igualtat d’oportunitats”, ha assegurat Perelló, per afegir que això passa, també, perquè les dones “perdem una mica la por i no tinguem dubtes sobre les nostres capacitats”.

Durant aquesta jornada, presentada per la periodista Rosa Badia, s’han reunit al llarg del matí una vintena de dones que han explicat les seves experiències professionals i el seu testimoni vital, en un programa especial radiofònic de tres hores de durada que ha tingut com a objectiu fer conèixer i reconèixer l’aportació que fan les dones de les terres de Lleida i des de Lleida a la societat.

Maria José Horcajada (advocada), Laura Sànchez (presidenta de l’associació d’empresàries AP! Lleida), Elena Gràcia (propietària de la saló de joc Jack Pot Lleida), Marta Cortina (presidenta de l’Associació de Càmpings de Lleida), Carme Castelló (coordinadora de la representació territorial de l’Institut Català de les Dones), Montserrat Gea (presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida), Mariona Badia (coordinadora de Transplantaments de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova), Dolors Melero (especialista en seguretat alimentària), Elvira Fernàndez (directora de l’IRB-Lleida), Glòria Martín (escriptora), Mercè Ballespí (directora del cicle formatiu de grau superior en Tècniques d’Actuació Teatral), Dolors Ricart (música i directora de coral i orquestra), Margarida Troguet (gestora cultural) i Roser Guasch (autora i dramaturga, membre del col·lectiu Dones a Escena), Sara Sampedro (directora l’escola superior Ingenio Leadership School), Anna Martínez (presidenta de la Jove Cambra Internacional de Lleida) i Lara Alguero (dietista i nutricionista) han estat algunes de les participants. La música també ha estat present a la jornada, amb l’actuació de la cantautora lleidatana Dwayna, que ha interpretat en directe temes del seu darrer treball discogràfic en el decurs del programa.
Lleida, 7 de març de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat