La presidenta de la Diputació assisteix a l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi

L’Ateneu de Tàrrega, que aquest any celebra el seu centenari, ha rebut aquest reconeixement per la seva rellevant trajectòria com a motor de la cultura popular

 Enguany també ha estat guardonat l’empresari i president de PIMEC, Josep González i Sala, nascut a Llimiana

 La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa M. Perelló, ha assistit aquest dijous a l’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, a l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi que atorga cada any el Govern de la Generalitat de Catalunya per distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. L’acte ha estat presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i ha comptat amb l’assistència de diversos membres del Govern i de les institucions catalanes.

Entre les 29 personalitats i 15 entitats que enguany han estat guardonades pels seus mèrits i els serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o  en el pla cívic i cultural, figura l’Ateneu de Tàrrega, que celebra el seu centenari.

Tal i com es fonamenta en la resolució de l’acta de concessió es concedeix la Creu de Sant Jordi “en el centenari d’una de les entitats culturals més antigues i de referència de la capital de l’Urgell. Per la seva rellevant trajectòria com a motor de la cultura popular, que s’ha mantingut fidel a la voluntat de dinamitzar la ciutat i la comarca, així com el seu teixit associatiu i cívic. En reconeixement a la seva tasca de divulgació de la història i tradició i del caràcter referencial d’un col·lectiu que treballa per la cultura i per la ciutadania”.

Una altra Creu de Sant Jordi ha estat lliurada a l’empresari i president de PIMEC, Josep González i Sala, nascut a Llimiana, al qual es reconeix “la contribució a l’enfortiment del teixit empresarial català”.

Altres guardonats destacats d’enguany són el futbolista del FC Barcelona, Leo Messi; la ultraatleta, Núria Picas; els ex presidents del Parlament de Catalunya, Ernest Benach i Joan Rigol; el fotògraf, Antoni Vidal; la Federació Catalana d’Entitats Corals; la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya; o lingüistes, activistes socials, mestres, biòlegs, llibreters, arquitectes, filòlegs o polítics, entre d’altres.

 

Lleida, 16 de maig de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat