La preestrena d’‘Alcarràs’ a la Llotja culminarà amb ‘un tastet de Lleida’ elaborat pels productors de proximitat del territori

La Llotja de Lleida

Un menú degustació elaborat amb productes oferts de manera desinteressada per les Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides de les nostres comarques i preparat per l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida i BO de Shalom

Seguint amb la voluntat d’homenatjar la pagesia i el sector agrícola, la preestrena de la pel·lícula ‘Alcarràs’ a la Llotja de Lleida el proper dimarts 26 d’abril, de la guionista i directora de cinema Carla Simón, culminarà amb ‘un tastet de Lleida’. Es tracta d’un menú degustació elaborat amb productes de proximitat oferts per les diferents Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides del territori, i preparat per l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida i BO de Shalom i que se servirà a la plaça de la Llotja en finalitzar la projecció.

La finalitat d’aquest tastet és homenatjar el sector primari i els seus productors. L’obra de Simón, guardonada a Berlín amb l’Ós d’Or com a millor pel·lícula,  mostra l’origen esforçat dels productes de la nostra terra i, per aquesta raó, la Diputació de Lleida, la Paeria i els productors del film han vist adient mostrar també la qualitat d’aquests esforços gràcies a la implicació desinteressada de les Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides de les nostres comarques, les quals no han dubtat a participar-hi oferint una mostra dels diferents productes produïts arreu de les nostres contrades.

Així doncs, un cop finalitzada la projecció, tots els assistents a l’acte podran fer ‘un tastet de Lleida’, degustant la coca de recapte amb vedella dels Pirineus catalans i oli d’oliva DO Garrigues, els torrons d’Agramunt i els bescuits de poma de Lleida amb mel de llimona, i tot això acompanyat amb vins de la DO Costers del Segre o aigua Pineo. Tot plegat està dissenyat per mostrar la gran qualitat de productes de proximitat que cultivem i elaborem a Ponent, i també posar en valor tot el sector primari i la pagesia del territori, especialment ara que estan passant moments complicats a causa de les gelades de fa unes setmanes i la pedra que va caure dimecres en alguns indrets del Baix Segre.

Recordem que la preestrena de la pel·lícula tindrà lloc dimarts vinent, a partir de les sis de la tarda a la Llotja de Lleida, i comptarà amb la participació de la directora Carla Simón i l’equip de la productora Avalon, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, les conselleres d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Cultura i Drets Socials, Teresa Jordà, Natàlia Garriga i Violant Cervera i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, entre d’altres autoritats del món municipal, polític i cultural lleidatà i català, especialment les alcaldies de les 10 poblacions en les quals s’ha rodat la pel·lícula: Aitona, Alcarràs, Bellvís, Fraga, Soses, Massalcoreig, Seròs, Sucs i Lleida.

El menú amb els productes locals finalitzarà amb unes postres en forma de detall que els assistents es podran emportar i elaborades especialment per a l’ocasió. Es tracta de ‘Pressània’, producte dissenyat pels gabinets lleidatans Archicookture i Rawscenography i produït per l’artesà Ivan Pascual.

Agraïments a les empreses col·laboradores:

  • DO Costers del Segre
  • DOP Les Garrigues
  • DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya
  • DOP Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya
  • DOP Pera de Lleida
  • IGP Torró d’Agramunt
  • IGP Pa de Pagès Català
  • IGP Vedella dels Pirineus Catalans
  • Afrucat
  • Elixirs de Ponent
  • Formatges Cal Quitèria
  • Formatges Camps
  • Formatges Tros de Sort, SL
  • Forn les Garrigues
  • Fruites Blanch
  • Pifarré 1911
  • Gremi Forners de Lleida
  • Mas d’en Nogués
  • Torrons i Mel Alemany
  • Ous Codi 0
  • Aigua Pineo
  • San Miguel
  • BO de Shalom
  • Escola Hoteleria i Turisme de Lleida

Menú degustació: ‘Un tastet de Lleida’ 

Coca de recapte amb vedella dels Pirineus catalans

  • DOP Les Garrigues · IGP Vedella dels Pirineus Catalans
  • Producció: Gremi de Forners de Lleida 

Coca de recapte amb oli d’oliva arbequina verge extra DOP les Garrigues:

  • Producció: Forn les Garrigues 

Brownie de pera de Lleida i mantega Cadí

  • DOP Pera de Lleida · DOP Mantega de l’Alt Urgell i La Cerdanya
  • Ous Codi 0
  • Producció: Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida 

Bescuit de poma de Lleida i mel de llimona:

  • AFRUCAT · Mel Alemany · Ous Codi 0
  • Producció: Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida 

Pastís de formatge Urgèlia, mató Cadí i melmelada de préssec de Lleida

  • DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya
  • Formatge de mató del Pirineu Cadí · Fruites Blanch
  • Producció: Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida 

Torró d’Agramunt

  • IGP Torró d’Agramunt 

Carquinyolis

  • Producció: Forn les Garrigues 

Pedres dolces de riu, confits d’ametlla i flors de violeta

  • Pifarré 1911 

Ametlles garapinyades

  • Mas d’en Nogués 

Pa de pagès català amb formatges artesans

  • IGP pa de pagès català, Gremi de Forners de Lleida
  • Formatge Sant Maurici, Tros de Sort
  • Formatge tendre de cabra, Cal Quitèria
  • Lligat d’ovella, Formatges Camps
  • Producció: Bo de Shalom 

Vins DO Costers del Segre

  • Matallonga · Analec · Vinya els Vilars · Boldú Viticultors
  • Vila Corona · Cal Cabo · Vall de Baldomar · Tomàs Cusiné
  • Mas Blanch I Jové · Castell del Remei · Cérvoles Celler
  • Cercavins · Raimat · Mas Ramoneda · Costers del Sió 

Licor de crema de préssec

  • Elixirs de Ponent 

Cerveses

  • Magna i San Miguel 0,0 

Aigua

  • Pineo 

Pressània de préssec de Lleida: detall d’homenatge al projecte ‘Alcarràs’

  • Disseny: Archicookture + Rawscenography
  • Producció: Ivan Pascual

 

 

 

Lleida, 22 d’abril de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat