Un menú degustació elaborat amb productes oferts de manera desinteressada per les Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides de les nostres comarques i preparat per l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida i BO de Shalom
Seguint amb la voluntat d’homenatjar la pagesia i el sector agrícola, la preestrena de la pel·lícula ‘Alcarràs’ a la Llotja de Lleida el proper dimarts 26 d’abril, de la guionista i directora de cinema Carla Simón, culminarà amb ‘un tastet de Lleida’. Es tracta d’un menú degustació elaborat amb productes de proximitat oferts per les diferents Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides del territori, i preparat per l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Lleida i BO de Shalom i que se servirà a la plaça de la Llotja en finalitzar la projecció.
La finalitat d’aquest tastet és homenatjar el sector primari i els seus productors. L’obra de Simón, guardonada a Berlín amb l’Ós d’Or com a millor pel·lícula, mostra l’origen esforçat dels productes de la nostra terra i, per aquesta raó, la Diputació de Lleida, la Paeria i els productors del film han vist adient mostrar també la qualitat d’aquests esforços gràcies a la implicació desinteressada de les Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides de les nostres comarques, les quals no han dubtat a participar-hi oferint una mostra dels diferents productes produïts arreu de les nostres contrades.
Així doncs, un cop finalitzada la projecció, tots els assistents a l’acte podran fer ‘un tastet de Lleida’, degustant la coca de recapte amb vedella dels Pirineus catalans i oli d’oliva DO Garrigues, els torrons d’Agramunt i els bescuits de poma de Lleida amb mel de llimona, i tot això acompanyat amb vins de la DO Costers del Segre o aigua Pineo. Tot plegat està dissenyat per mostrar la gran qualitat de productes de proximitat que cultivem i elaborem a Ponent, i també posar en valor tot el sector primari i la pagesia del territori, especialment ara que estan passant moments complicats a causa de les gelades de fa unes setmanes i la pedra que va caure dimecres en alguns indrets del Baix Segre.
Recordem que la preestrena de la pel·lícula tindrà lloc dimarts vinent, a partir de les sis de la tarda a la Llotja de Lleida, i comptarà amb la participació de la directora Carla Simón i l’equip de la productora Avalon, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, les conselleres d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Cultura i Drets Socials, Teresa Jordà, Natàlia Garriga i Violant Cervera i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, entre d’altres autoritats del món municipal, polític i cultural lleidatà i català, especialment les alcaldies de les 10 poblacions en les quals s’ha rodat la pel·lícula: Aitona, Alcarràs, Bellvís, Fraga, Soses, Massalcoreig, Seròs, Sucs i Lleida.
El menú amb els productes locals finalitzarà amb unes postres en forma de detall que els assistents es podran emportar i elaborades especialment per a l’ocasió. Es tracta de ‘Pressània’, producte dissenyat pels gabinets lleidatans Archicookture i Rawscenography i produït per l’artesà Ivan Pascual.
Agraïments a les empreses col·laboradores:
- DO Costers del Segre
- DOP Les Garrigues
- DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya
- DOP Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya
- DOP Pera de Lleida
- IGP Torró d’Agramunt
- IGP Pa de Pagès Català
- IGP Vedella dels Pirineus Catalans
- Afrucat
- Elixirs de Ponent
- Formatges Cal Quitèria
- Formatges Camps
- Formatges Tros de Sort, SL
- Forn les Garrigues
- Fruites Blanch
- Pifarré 1911
- Gremi Forners de Lleida
- Mas d’en Nogués
- Torrons i Mel Alemany
- Ous Codi 0
- Aigua Pineo
- San Miguel
- BO de Shalom
- Escola Hoteleria i Turisme de Lleida
Menú degustació: ‘Un tastet de Lleida’
Coca de recapte amb vedella dels Pirineus catalans
- DOP Les Garrigues · IGP Vedella dels Pirineus Catalans
- Producció: Gremi de Forners de Lleida
Coca de recapte amb oli d’oliva arbequina verge extra DOP les Garrigues:
- Producció: Forn les Garrigues
Brownie de pera de Lleida i mantega Cadí
- DOP Pera de Lleida · DOP Mantega de l’Alt Urgell i La Cerdanya
- Ous Codi 0
- Producció: Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida
Bescuit de poma de Lleida i mel de llimona:
- AFRUCAT · Mel Alemany · Ous Codi 0
- Producció: Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida
Pastís de formatge Urgèlia, mató Cadí i melmelada de préssec de Lleida
- DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya
- Formatge de mató del Pirineu Cadí · Fruites Blanch
- Producció: Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida
Torró d’Agramunt
- IGP Torró d’Agramunt
Carquinyolis
- Producció: Forn les Garrigues
Pedres dolces de riu, confits d’ametlla i flors de violeta
- Pifarré 1911
Ametlles garapinyades
- Mas d’en Nogués
Pa de pagès català amb formatges artesans
- IGP pa de pagès català, Gremi de Forners de Lleida
- Formatge Sant Maurici, Tros de Sort
- Formatge tendre de cabra, Cal Quitèria
- Lligat d’ovella, Formatges Camps
- Producció: Bo de Shalom
Vins DO Costers del Segre
- Matallonga · Analec · Vinya els Vilars · Boldú Viticultors
- Vila Corona · Cal Cabo · Vall de Baldomar · Tomàs Cusiné
- Mas Blanch I Jové · Castell del Remei · Cérvoles Celler
- Cercavins · Raimat · Mas Ramoneda · Costers del Sió
Licor de crema de préssec
- Elixirs de Ponent
Cerveses
- Magna i San Miguel 0,0
Aigua
- Pineo
Pressània de préssec de Lleida: detall d’homenatge al projecte ‘Alcarràs’
- Disseny: Archicookture + Rawscenography
- Producció: Ivan Pascual
Lleida, 22 d’abril de 2022
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat