La Pobla de Segur organitza el primer festival gastronòmic ‘Vianda’ amb l’hamburguesa km0 com a protagonista

Vianda_la_Pobla_de_Segur_01

Vianda_la_Pobla_de_Segur_03

Vianda_la_Pobla_de_Segur_02

Se celebrarà el dia 24 de setembre a la zona de la Serradora i vol potenciar el producte local i de proximitat

 

El diputat i alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró; el regidor de Promoció Econòmica, Josep Maria Tirbió, i el tècnic de dinamització, Dario Albert, han participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la primera edició del festival gastronòmic ‘Vianda’ que se celebrarà a la Serradora de la Pobla de Segur i voltants el dia 24 de setembre.

 

Segons paraules de Marc Baró, “el festival pretén potenciar el producte local i de proximitat i en aquesta primera edició la protagonista serà l’hamburguesa de km0”. En aquest sentit, ha afegit que “és una oportunitat per gaudir de les empreses que estan relacionades amb el sector càrnic, i veure què fan, a més de donar el valor afegit al territori”. És, en definitiva, “una representació del sector comercial i agroalimentari de la zona”.

 

En la seva primera edició —que s’havia de celebrar l’any 2020 però va haver de ser ajornada per la pandèmia— el festival es concentrarà tot en un sol dia, i s’hi celebrarà des d’un esmorzar fins a actuacions musicals i infantils, passant per demostracions de cuina i diferents tasts gastronòmics. Aquests dos últims elements, de fet, seran el plat fort de la jornada: un showcooking a càrrec del cuiner del programa ‘Cuines’ de TV3 i conductor del programa ‘Joc de Cartes’, Marc Ribas, i l’Espai Brasa, un moment en què el públic podrà comprar directament als productors carnis locals les hamburgueses que hauran preparat i cuinar-les ells mateixos a la brasa.

 

Durant la jornada hi haurà unes 12 parades amb productors del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell i Alta Ribagorça, i a l’Espai Brasa, hi seran presents cinc productors locals.

 

Per la seva banda, Josep Maria Tirbió ha explicat per què han escollit el nom de ‘Vianda’ per al festival. Vianda és una paraula que ve del francès viande, que vol dir carn. “Al Pallars però, vianda s’associa a un tipus d’escudella que s’elabora aquí feta amb carn de gallina, porc, botifarra, cansalada, fideus, col, patates, fesols i peres”. En aquesta línia ha afegit que “aquest és un festival que reivindica les singularitats del territori i permet posar al mapa la capacitat que tenim en l’àmbit agroalimentari”.

 

L’organització preveu que, de cara a les properes edicions, el festival s’ampliï en dies i contingut. Segons Tirbió, “enguany ens hem quedat curts per la celeritat amb la qual ho hem hagut de muntar, però aquí falta incloure més el professional. És a dir, això ha de ser un cercle que inclogui des del productor al professional, o sigui des del ramat al plat, amb tot el que comporta”.

 

Per a més informació: www.lapobladesegur.cat

 

Lleida, 19 de setembre de 2022

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat