La novena edició del ‘Lleida Canta’ visita el Delta de l’Ebre diumenge vinent amb el suport de la Diputació de Lleida

L’aplec reunirà una quarantena de corals de tot Catalunya en una jornada organitzada per la delegació a Lleida de la Federació Catalana d’Entitats Corals i la Coral Maristes

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la novena edició de ‘Lleida Canta’, un aplec de corals que enguany se celebrarà a Deltebre diumenge vinent i que aplegarà una quarantena de formacions corals sota el lema ‘Lleida Canta al Delta’, tot plegat amb l’organització de la delegació a Lleida de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) i la Coral Maristes, amb el suport de l’Ajuntament de Deltebre.

La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; d’Anna Giménez, tinent d’alcalde de Deltebre i responsable de l’Àrea de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural; Carlos Serra, tinent d’alcalde i responsable de l’Àrea de Dinamització Social i Participació Ciutadana de Deltebre; Montse Parra, regidora de Cultura de la Paeria; Gerard Riu, director de la Coral Maristes Montserrat; i Josep Maria Segura, organitzador de ‘Lleida Canta’.

En la seva intervenció, Jordi Latorre ha felicitat els organitzadors per ser ja ”la novena edició d’una iniciativa que ha anat creixent i transcendint del territori lleidatà”, com ho prova el fet que enguany permetrà conèixer una zona, el Delta, amb el qual les comarques lleidatanes tenen “molt en comú, començant pel riu”.

‘Lleida Canta’ és un aplec singular de corals de les terres de Ponent i d’altres contrades de Catalunya. Es va començar a celebrar l’any 2009 i cada any es convoca en un indret diferent per conèixer territori i fer país i, sobretot, per fer pinya entre les diferents entitats. Enguany, ‘Lleida Canta’ viatjarà al Delta de l’Ebre, un dels punts emblemàtics de Catalunya, sota l’organització de la FCEC i d’una de les seves formacions, la Coral Maristes Montserrat, una entitat jove que acaba de celebrar els 15 anys. Està formada per més de noranta veus dirigides pel Gerard Riu, sent la coral més nombrosa de la ciutat de Lleida.

A més d’organitzadora, la Coral Maristes serà una de les 42 formacions que actuaran –26 provinents de les comarques lleidatanes– que interpretaran 132 cançons durant una jornada en què participaran unes 2.000 persones, de les quals 905 seran cantaires, 476 acompanyants de les corals, 95 persones voluntàries de les Terres de l’Ebre, 90 músics de banda (provinents de Tortosa, Sant Jaume i Deltebre) i 500 persones de públic de les Terres de l’Ebre. Hi seran representades 17 comarques catalanes i es desplaçaran 28 autocars. També hi participarà un grup de 40 veïns de les partides de l’Horta de Lleida, escenari del ‘Lleida Canta’ del 2017, així com un grup de nois i noies de Down Lleida, que, al final de jornada, presentaran el ‘Lleida Canta’ del 2019.

El programa començarà amb la benvinguda i assaig del cant comú vora el Pont de lo Passador i la divisió en tres grups per desplaçar-se cap a tres espais del Delta (un arrossar a Mas Tramontano, la desembocadura a Lo Garxal i la platja a Riumar), on es farà una visita i es cantarà, segons ha explicat la regidora de Deltebre, Anna Giménez. Els grups es retrobaran amb el dinar de germanor amb 1.500 comensals al Recinte de Festes, servit pels cantaires de la Coral Maristes. Més tard, s’obrirà el mercadet artesanal de productes típics del Delta de l’Ebre i es farà una sobretaula musical amb la Xaranga Suc d’Anguila, d’Amposta. A la cloenda, es farà un cant comú de ‘Lo carrilet de la Cava’, l’Himne de ‘Lleida Canta’ i ‘Els segadors’.

Lleida, 24 d’abril de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat