La novena edició de la Montsec-Montsec es consolida amb un miler d’inscrits

Montsec_Montsec_SLI

Presentació de la novena edició de la Montsec-Montsec

 

La Marxa, amb tres recorreguts, se celebrarà el pròxim 3 de juny a Balaguer

La novena edició de la Marxa Cicloturista del Montsec-Montsec ha assolit el miler de ciclistes en tan sols tres mesos, la qual cosa demostra la consolidació i l’èxit d’una marxa que se celebrarà el proper dissabte 3 de juny a Balaguer.

La presentació de la Montsec-Montsec s’ha fet aquest dimarts a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la participació del diputat de la comarca de la Noguera, Eloi Bergós; del delegat a Lleida de la Federació Catalana de Ciclisme, Jordi Puche; del president del Club Ciclista Balaguer, Sisco Caus, i del vicepresident del Club, Jordi Ribalta.

El diputat Eloi Bergós ha indicat que aquesta marxa és un exemple més de com esdeveniments esportius com aquest ajuden a promocionar l’esport i el territori, motiu pel qual compta amb el suport de la Diputació de Lleida.

La Montsec-Montsec ja està consolidada i equiparada a les marxes de més nivell. Des del 2009 forma part del circuit Ciclopirineus de la Federació Catalana de Ciclisme i també forma part del calendari Donabike, creat per fomentar la participació femenina.

El delegat a Lleida de la Federació Catalana de Ciclisme, Jordi Puche, ha remarcat que es tracta d’una marxa no competitiva que defensa la practica de l’esport com a diversió i entreteniment.

Per la seva part, el president del Club Ciclista Balaguer, Sisco Caus, ha explicat que aquesta marxa no aspira a ser la mes nombrosa sinó que vol ser la més ben valorada del calendari català de les 23 marxes existents. Per això, es posa un topall de 1.000 inscripcions, les quals ja s’han assolit i, per tant, s’han tancat. Hi participaran persones procedents de tot Catalunya, Aragó, el País Basc, València, Castella, Madrid i Andorra.

El recorregut travessa els indrets més característics de la Serra del Montsec: el port d’Àger, el coll de Comiols, la collada d’Hostal Roig i el coll de Fontllonga. I es divideix en. Gran Fondo amb 190 km i 3.300 metres de desnivell acumulat, el Medio Fondo amb 140 km i 2.050 metres de desnivell, i la Challenge amb 80 km i 1.300 metres de desnivell. Amb aquests tres recorreguts es pot arribar a tots els nivells d’exigència esportiva. El percentatge d’inscrits per rutes és de GF 40%, NF 45%, i CH 15%.

 

Lleida, 23 de maig de 2017

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat