La neurociència, eix de les masterclass ‘Del rendiment a l’excel·lència’, de Xavier Estrada, amb el suport de la Diputació

Mastersclas-1-WEB

Mastersclas-2-SLI

Les sessions seran gratuïtes i canvien de format, ja que se celebraran en tres jornades, els dies 11, 16 i 23 de gener a la UdL
Les jornades parteixen d’un estudi pioner sobre les característiques psicològiques dels àrbitres i que Estrada ha presentat avui


La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de la tercera edició de les masterclass ‘Del rendiment a l’excel·lència’, que organitza l’àrbitre internacional de futbol Xavier Estrada.
La presentació ha comptat amb la participació del diputat Paco Cerdà; de Carles Alsinet, degà de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL; Jordi Terés, president de la Federació Catalana de Futbol a Lleida; del psicòleg clínic Sisco Abella; i del mateix Xavier Estrada.
En la seva intervenció, Paco Cerdà ha destacat que es tracta d’un projecte “ja consolidat i amb molt futur”, així com el fet d’aprofitar un tema com l’arbitratge per extrapolar-lo “a l’educació”, transmetent “un seguit de valors als nens” facilitant “la seva maduració”.
La gran novetat de l’edició d’enguany de les masterclass ‘Del rendiment a l’excel·lència’ és que canvien de format, de manera que, en lloc de celebrar-se en tres dies consecutius, es desenvoluparan en diferents jornades, concretament els dies 11, 16 i 23 de gener a l’Aula de Juntes de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL, amb capacitat per a un centenar de persones.
La neuroeducació serà l’eix d’aquesta tercera edició, que s’articularà en unes sessions que tenen l’objectiu de posar en valor l’esport i la neurociència com a eina per millorar els processos d’aprenentatge i ensenyament en els nens i nenes dels centres educatius. Estrada ha explicat que l’objectiu de les jornades és intentar, doncs, donar les claus perquè els assistents entenguin això, que una bona educació provoca “un millor rendiment no només a nivell cognitiu, és a dir, d’intel·ligència, sinó també d’esforç físic”.
En aquest sentit, Estrada ha detallat que les masterclass prendran com a punt de partida i referència un estudi descriptiu pioner sobre les característiques psicològiques realitzat en una mostra d’àrbitres de futbol, i que desvetlla aquests estan 13 punts per sobre de la mitjana quant a maduresa psicològica, motiu pel qual considera que la seva preparació pot servir com a base per a l’ensenyament.
Les masterclass seran gratuïtes, però caldrà formalitzar una preinscripció abans del 7 de gener al correu electrònic xavier@xavierestradafernandez.com o al web www.xavierestradafernandez.com.
La primera sessió tindrà com a ponent la doctora Marta Portero Tresserra, que parlarà sobre ‘Com el cervell aprèn?: Neurociència i Educació’. La segona anirà a càrrec del doctor Ignacio Morgado Bernal, catedràtic de Psicologia i director de l’Institut de Neurociències de la UAB, que tractarà sobre ‘Emoción versus razón en el cerebro humano’. La darrera jornada la protagonitzarà el mateix Xavier Estrada, que parlarà sobre ‘L’educació esportiva com a mecanisme de maduresa psicològica’. L’àrbitre lleidatà aprofitarà l’ocasió per presentar ‘Emoti-Esportiu’, un projecte del que avui no ha volgut avançar més detalls.
Podeu consultar el programa complet de les jornades a: https://www.xavierestradafernandez.com/?fbclid=IwAR2o4DUliVF3r_ZizqP2kU88MOtac6yO6T77D-8OH8BQCTJn1z0pVMVxwLA.

Lleida, 17 de desembre de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat