La Mostra de cinema fantàstic de Ponent, Galacticat 2015, arriba a la segona edició amb el suport de la Diputació

Galacticat_2015_001_SLI

La Mostra de cinema fantàstic de Ponent, Galacticat 2015, arriba a la segona edició amb el suport de la Diputació

El certamen acollirà el pròxim 23 d’octubre la preestrena de “Vulcania”, rodada al Museu Cal Trepat de Tàrrega, i retrà homenatge als actors de doblatge

Tàrrega acollirà del 23 al 25 d’octubre la Mostra de cinema fantàstic de Ponent, Galacticat 2015, amb l’objectiu de donar a conèixer els referents del passat i les novetats cinematogràfiques presents i futures del cinema fantàstic.

La Diputació de Lleida dóna suport a la mostra i ha estat l’escenari de la presentació de l’activitat amb la participació de la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida i alcaldessa de Tàrrega, Rosa M. Perelló; del regidor de Cultura, Raül Palacios; del gerent del Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, i del director de Galacticat, David Ferreras.

Galacticat va néixer l’any passat amb la voluntat d’apropar a l’espectador el passat, el present i el futur del millor cinema fantàstic. Per aquest motiu, recupera clàssics del gènere a la gran pantalla en versió original subtitulada, presenta pel·lícules recents i dóna espai a les futures generacions amb projeccions de curtmetratges fantàstics de directors novells.

L’alcaldessa i vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha destacat la projecció de “Vulcania” de José Skaf rodada a les naus del Museu Trepat de Tàrrega, i del curtmetratge “Diabolus en Música” d’Eduard Mayora (La Figuerosa).

En aquesta segona edició es retrà homenatge al món dels dobladors de pel·lícules amb la projecció del documental “Voces en imágenes” (2008) i amb la presència dels actors de doblatge Pep Mediavilla, Lluís Posadas i Núria Mediavilla, segons ha explicat a la roda de premsa el gerent del Circuit Urgellenc, Pere Aumedes.

També es projectaran curtmetratges fantàstics de directors novells d’escoles de cinema del país, com ESCAC i BANDE A PART. El director del Festival, David Ferreras, ha destacat el gran talent i preparació cinematogràfica que hi ha a Catalunya.

Per la seva part, el regidor de cultura de l’Ajuntament de Tàrrega, Raül Palacios, ha indicat que en aquesta edició han treballat per convertir Tàrrega en la capital del cinema de Ponent.

La Mostra s’inaugurarà el divendres 23 d’abril a les 21.00 hores al Cinema Majestic de la capital de l’Urgell, amb la projecció de “Vulcania”, un thriller amb elements sobrenaturals que es rodà l’any passat a les naus de Cal Trepat de la capital de l’Urgell.
Igual que en la primera edició, la mostra recuperarà grans clàssics del gènere fantàstic. Aquest any els cinèfils podran veure a Tàrrega “El increïble hombre menguante” (1957) de Jack Arnold; “Blade Runner” (1982) de Ridley Scott, i “Eduardo Manostijeras” (1990) de Tim Burton.

Els més petits tindran també el seu espai amb el primer episodi de la sèrie d’animació nipona fantàstica “Mazinger Z” (1972).
Per cloure la mostra, diumenge 25 d’octubre a les 20:10 hores s’estrenarà el film “Marte” (20115) de Ridley Scott.

Lleida, 13 d’octubre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat