La Montsec Ultra Trail, 110 kilòmetres de recorregut i 7.200 metres de desnivell positiu amb la Vall d’Àger com a eix

La prova es disputarà divendres i dissabte vinent i els organitzadors també ofereixen dues distàncies més assequibles, la Marató (48 kilòmetres) i la Mitja Marató (21), que és la gran novetat d’enguany

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la 6a edició de la Montsec Ultra Trail (MUT), que se celebrarà els dies 20 i 21 d’abril a la Vall d’Àger i que ofereix com a novetat l’estrena d’una distància, la Mitja Marató.

La presentació ha comptat amb la presència del diputat Eloi Bergós; de Lluís Ardiaca, alcalde d’Àger; Dani Delgado, director de la cursa; i Joan Queralt, membre de l’staff de voluntaris. En la seva intervenció, Eloi Bergós ha destacat el suport total de la Diputació de Lleida a una cita que “fomenta l’esport i el territori”, en aquest cas amb un entorn tan privilegiat “com és la Vall d’Àger”.

Dani Delgado ha tingut un record per a les víctimes de l’esllavissada del Castell de Mur, que són de Sant Esteve de la Sarga, un dels termes per on passa la MUT, i ha destacat la internacionalització de la prova, amb participants de països com ara França, Anglaterra, Romania, Itàlia, Dinamarca o Andorra, destacant entre ells dos representants de la selecció russa de curses de muntanya. En total, la cita aplegarà 300 participants.

Enguany, a les distàncies clàssiques de la prova, que són la Ultra Trail, de 110 kilòmetres de recorregut i 7.200 metres de desnivell positiu, i la Marató, de 46 kilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu, s’hi afegeix l’esmentada Mitja Marató, de 21 kilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu. Un menú, doncs, força variat i basat en una proposta que passa per oferir carreres competitives per camins i senders de mitjana i alta muntanya de la zona del Montsec, sempre potenciant uns valors i una ètica sustentats en la responsabilitat ecològica i la solidaritat, el respecte cap a la natura, els corredors, els voluntaris, els patrocinadors i el públic. Cal recordar, a més, que l’Ultra és una prova extremadament exigent que es desenvolupa sota la modalitat de semi-autosuficiència, per muntanya i amb trams nocturns. Per aquests motius, és imprescindible que els participants tinguin una bona condició física i experiència en aquest tipus de proves.

Com és habitual, l’activitat començarà divendres a les 22.00 hores des del punt més emblemàtic d’Àger, la col·legiata, des d’on sortirà la MUT. L’endemà al matí, a les 9, arrancaran des del mateix lloc la Marató i la Mitja Marató, que és una prova ideal per poder gaudir del Montsec sense tanta exigència, ja que per a la Ultra hi ha un màxim de 27 hores per completar-la, mentre que per a la Marató el topall és de 12 hores. El centre d’operacions i punt d’arribada comú serà, com és habitual, el Càmping de Àger.

Podeu trobar més informació de la cursa a: http://montsecultratrail.com/.

Lleida, 17 d’abril de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat