La millor Setmana Santa dels darrers sis anys en ocupació turística

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Els hotels del Pirineu de Lleida s’han acostat al 95% d’ocupació i les cases de turisme rural i les places de bungalous als càmpings, pràcticament plenes

El sector turístic de la demarcació de Lleida ha registrat una de les millors dades d’ocupació turística dels darrers sis anys amb més de 75.000 visitants, la qual cosa suposa un increment del 15% respecte de l’any anterior.

Els establiments propers a les estacions d’esquí han assolit una ocupació mitjana d’entre el 90 i el 95% durant els quatre dies festius, que va arribar fins a la plena ocupació la nit del divendres i dissabte.

El nombre de forfets venuts, amb les xifres provisionals de les estacions, s’ha situat al voltant dels 150.000, un 87% més que la temporada anterior, que va tancar amb 80.000 forfets.

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Turisme, comparteix la satisfacció expressada pels sectors d’hoteleria, càmpings i turisme rural de la demarcació de Lleida pel nivell d’ocupació assolit durant els deu dies d’aquest període festiu de Setmana Santa, així com pel sector de l’esquí i dels empresaris de turisme actiu i esports d’aventura.

Durant aquests 10 dies de vacances de Setmana Santa, uns 75.000 turistes han visitat les comarques de Lleida i han generat 180.000 pernoctacions en hotels, càmpings, apartaments turístics i establiments de turisme rural de la demarcació, a banda de les segones residències, que també han tingut un molt bon nivell d’ocupació en aquestes dates.

L’esqui dóna pas als esport d’aventura

La temporada d’esquí finalitza a diferents centres d’hivern del Pirineu de Lleida com ara les estacions de nòrdic. En canvi, les estacions d’alpí continuaran fins a inicis d’abril. El proper cap de setmana, dies 2 i 3 d’abril, obren per darrer cop Baqueira Beret, Boí Taüll i Port del Compte. Espot Esquí i Port Ainé obriran també el cap de setmana del 9 i 10 d’abril.

Pel que fa a les empreses de turisme actiu i d’esports d’aventura, cal dir que han tingut un nivell de contractació de serveis molt bo aquesta Setmana Santa i que ha estat qualificat de molt satisfactori.

L’Associació d’Empresaris de Turisme Actiu i Esports d’Aventura del Pallars Sobirà calcula que han tingut entre el 80 i el 85% de la seva capacitat de serveis contractats, amb una demanda d’activitats diverses, com ràfting, barrancs, trekking, serveis d’hípica i de BTT.

En conjunt es preveu que s’han pogut acomplir les previsions de contractació d’uns 30.000 serveis de turisme actiu en el conjunt de la demarcació de Lleida.

 

Lleida, 29 de març de 2016

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat