La Marxa Popular Saludable de Riupedrós s’estrena a Vilaller aquest diumenge amb la col·laboració de la Diputació de Lleida

Els participants podran optar entre dues distàncies (16 i 8 kilòmetres) en una jornada que s’integra dins el circuit de marxes saludables Marxa.cat

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de la primera edició de la Marxa Popular Saludable de Riupedrós, que se celebrarà diumenge vinent a Vilaller dins el circuit Marxa.cat.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Eloi Bergós; de Maria José Erta, alcaldessa de Vilaller; Josep Ramon Peguera, en representació de Km 0 Ponent; i Simeó Fuentes, coordinador de Marxa.cat. En la seva intervenció, Eloi Bergós ha expressat el suport de la Diputació de Lleida a la marxa no només pel valor que té com a cita saludable i esportiva, sinó perquè, “aprofitant aquest foment de l’activitat física, posa en valor el territori”, destacant també la “forta implicació dels comerços i del voluntariat”.

La jornada està concebuda com una festa per compartir en família tot gaudint de l’esport i donant a conèixer el patrimoni paisatgístic i natural de la zona, tal com ha destacat l’alcaldessa de Villaller, que ha recordat que la cita deu el seu nom a un camí que porta fins a l’ermita de Riupedrós i ha destacat que l’organització ha preparat “dues rutes fàcils a l’abast de tothom, ja siguin corredors, caminadors, senderistes…”. Així, els participants podran escollir entre el trajecte llarg, anomenat Marxa, que constarà de 16 kilòmetres, i el curt, batejat com a Marxeta, que tindrà un recorregut de 8 kilòmetres. Les dues rutes sortiran de manera esglaonada de les 10.00 a les 10.30 hores.

Cal destacar que la Marxa Saludable de Riupedrós s’ha integrat dins el circuit de marxes saludables de Ponent que promou l’Associació Atlètica Km0 Ponent, amb el qual comparteix els objectius de promoure la pràctica saludable de l’esport, incentivar uns hàbits de vida saludables i conscienciar de la necessitat del respecte i la cura del propi cos, afavorir el coneixement i respecte de l’entorn, destacar el valor ecològic dels espais naturals de les terres de Lleida i la necessitat de preservar-los, i conscienciar del valor dels productes propis i propers.

En aquest sentit, Joan Ramon Peguera ha destacat que és l’única marxa del circuit “que es fa a l’estiu i que complementa el calendari”, ja que permet “gaudir-ne des dels corredors fins a la família”. Peguera ha precisat que la ruta serà també d’alt valor històric, amb el pas per un molí del segle XIX, tres pobles, uns paisatges espectaculars i una temperatura força agradable”. Simeó Fuentes ha incidit també en aquest aspecte en dir que Marxa.cat té marxes “sobretot a la primavera i a la tardor”, i que la cita de Villaller “ve a omplir un dels dos forats que hi ha al calendari, que són l’estiu i l’hivern”, i a més ho fa apostant “pels mateixos valors que el circuit Marxa.cat”.

Podeu trobar-ne més informació a: http://marxa.vilaller.cat/.

Lleida, 10 de juliol de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat