La Marxa La Bonaigua estrena recorreguts amb el suport de la Diputació de Lleida

BONAIGUA-02_SLI

La prova celebrarà la seva 16a edició el proper 6 de juny i espera aplegar uns 600 ciclistes que podran optar entre dos recorreguts

La XVI Marxa Cicloesportiva La Bonaigua 2015 s’ha presentat aquest dimecres a la Diputació de Lleida en un acte que ha comptat amb la participació del diputat Xavier Pont; amb el president de l’entitat organitzadora, l’Sprint Ciclo Club Pobla, Albert Grau; i amb el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Josep Bochaca. La prova se celebrarà el 6 de juny i preveu una participació de 600 ciclistes.

Xavier Pont ha destacat la bellesa dels paratges per on transcorre la Marxa, ha encoratjat la nova junta de l’Sprint Ciclo Club Pobla a seguir treballant i ha fet un reconeixement a la tasca de la directiva anterior durant els quinze anys que ha estat al capdavant de la prova.

Pont ha reiterat el suport de la Diputació a una jornada que ja compta amb “un ampli recorregut, molt acreditada i amb molta participació”, un bagatge que ha atribuït “al gran equip organitzatiu que hi al darrere”, fet pel qual està convençut que “l’èxit està assegurat”.

La Pobla de Segur serà el punt de sortida i d’arribada dels dos recorreguts programats pels organitzadors. El llarg constarà de 202 kilòmetres i 3.200 metres de desnivell acumulat, i sortirà a les 8.15 hores des de la zona del poliesportiu, mentre el curt serà de 170 kilòmetres i 2.400 metres de desnivell i sortirà a les 8.45 des del mateix indret.

Com a novetat d’aquest any, i per tal d’evitar una parada totalment innecessària a la boca sud del túnel de Vielha, la prova transcorrerà per carreteres de competència administrativa catalana. És per això que, en coronar el Port de la Bonaigua, els corredors giraran en rodó per tornar a baixar aquest port per la mateixa cara que l’han pujat. De camí cap a la meta de la Pobla de Segur, i un cop superat el Coll de Jou, la prova es bifurcarà, i els ciclistes de la marxa curta tornaran directament cap a la Pobla de Segur, mentre els de la llarga hauran de pujar l’Alt d’Enviny abans de tornar cap al punt d’arribada.

La prova serà puntuable per al VIII Circuit Ciclopirineus de la Federació Catalana de Ciclisme i és una de les marxes integrants del XX Circuito de Cicloturismo que organitza la revista Ciclismo a Fondo. Es preveu una participació de 600 ciclistes d’uns 200 clubs d’arreu de Catalunya, de la resta d’Espanya i de països europeus.

Lleida, 29 d’abril de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat