La Marxa de Tardor del Baix Set arriba el diumenge 22 dins el circuit Marxa.cat amb el suport de la Diputació de Lleida

MarxaTardorBaixSet2_SLI

La jornada, que ha estat presentada aquest dimecres, oferirà als participants l’opció d’escollir entre quatre recorreguts que van des dels 4 fins als 27 quilòmetres

L’organització va a càrrec dels ajuntaments de Montoliu de Lleida i de Sudanell, que serà el punt de sortida

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la segona edició de la Marxa de Tardor del Baix Set, que se celebrarà el diumenge 22 d’octubre i que està inclosa dins el circuit Marxa.cat de marxes saludables de Ponent.

L’acte ha comptat amb la participació de la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa M. Perelló, i dels alcaldes dels dos ajuntaments organitzadors, Josep Maria Sanjuan, de Sudanell, i Daniel Farré, de Montoliu, a més de Josep Mòdol, regidor de Montoliu i coordinador i responsable de la marxa.

En la seva intervenció, Rosa Maria Perelló ha destacat que “donem suport des de Diputació a aquests dos municipis, Sudanell i Montoliu, perquè aquesta Marxa de Tardor del Baix Set lliga molt bé amb l’impuls que donem a l’esport i als hàbits de vida saludables. Es tracta d’una activitat que tracta de gaudir de paisatges que, en moltes ocasions, són desconeguts pels propis habitants”.

Es tracta d’una activitat no competitiva, oberta a caminants i atletes, però no a ciclistes, i que respon plenament als objectius del projecte Marxa.cat. Els participants podran escollir entre quatre distàncies, i cap recorregut presenta dificultats destacables, tot i que el nivell d’exigència augmenta en les rutes més llargues. La ruta més curta –que és novetat d’enguany i que portarà fins a la desembocadura del riu Set– serà l’anomenada “Puput” (ruta blava), de 4,6 quilòmetres, i la més llarga serà la coneguda com a “Milà Negre” (ruta vermella), de 27,5 quilòmetres. Aquesta darrera ofereix l’ascens a dos tossals, el Tossal Blanc, al terme de Montoliu, i el Tossal del Senyor, a Sunyer, que són magnífics miradors de la Plana de Lleida i de la Vall del Set. També hi haurà la ruta “Esplugabous” (ruta verda), de 9 quilòmetres, i la “Cigonya” (ruta groga), de 16,3 quilòmetres. D’aquesta manera, s’amplia el ventall d’opcions.

Una de les novetats d’enguany és que la sortida, lliure i esglaonada, es durà a terme davant de la Sala del Ball de Sudanell, ubicada al carrer del Segre, de 8.00 a 8.30 hores del matí. També cal destacar que es varia el sentit de circulació respecte de l’any passat, ja que enguany les rutes avancen en el mateix sentit que les agulles del rellotge.

Els terrenys pels quals discorre la Marxa de Tardor del Baix Set són fruit de segles i segles d’acció humana, d’un espai profundament transformat, sobretot per dedicar-lo a tasques agrícoles, un paisatge comú a bona part de la plana de Lleida, on la flora i la fauna autòctones han quedat recloses en uns pocs espais sense transformar.

“Baix Set” és un neologisme de caire topogràfic que dona nom a la marxa, durant la qual es recorre en sentit ascendent bona part del tram final de la Vall del riu Set, un riu que naix a la Serra de la Llena, a tocar de l’ermita de Sant Miquel de la Tosca, i desemboca al Segre al terme de Sudanell, indret que es visitarà durant el recorregut.
Lleida, 11 d’octubre de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat