La Marxa BTT Pitamunt permetrà descobrir els camins de les Garrigues sobre la bicicleta

ORIfoto_pitamunt_puiggros-1_editora_2_6348_0_1

ORIfoto_pitamunt_puiggros-3_editora_2_6348_0

 La prova de Puiggròs, no competitiva, transcorrerà aquest diumenge 18 de maig pels termes d’Arbeca, Omellons, Fulleda, Tarrés, Vinaixa i Espluga Calba en dues rutes, una de 64 quilòmetres i una altra de 41 quilòmetres

Descobrir els millors paratges, camins i corriols de les Garrigues practicant esport és una de les claus amb les que va néixer, ara fa dues temporades, la Marxa BTT Pitamunt de Puiggròs.

La prova, no competitiva, discorre per camins de la comarca de les Garrigues, travessant els termes municipals de Puiggròs, Arbeca, Omellons, Fulleda, Tarrés, Vinaixa, Espluga Calba.

Els participants podran triar entre dues rutes, una de 64 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell positiu per als més experimentats i una de 41, amb 830 metres de desnivell. Tots dos trams s’inicien a Puiggròs, en direcció a Arbeca fins a l’Espluga Calba, on es divideixen els dos recorreguts (coincidint amb el primer avituallament). El tram curt retorna cap als Omellons, mentre que el llarg s’endinsa als termes municipals de Fulleda, Tarrés i Vinaixa i retorna cap als Omellons, on s’incorpora amb el recorregut curt i comparteixen el tram fins a l’arribada.

A la presentació d’aquest migdia celebrada a la Diputació de Lleida hi han assistit el cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació, Antoni Fo, i el president del Club Ciclista Puiggròs i regidor de Sanitat i Benestar Social de
l’Ajuntament de Puiggròs, Òscar Ruera.

Els organitzadors esperen al voltant del 200 ciclistes i han preparat tota una jornada plena d’activitats per als participants i els seus acompanyants. Així, els més petits de la casa podran gaudir durant la cursa de diferents alternatives lúdiques com un taller de dibuix i tots els inscrits rebran un obsequi a l’arribada i un entrepà i beguda diversa per recuperar forces, a més d’una sessió de quiromassatge per a tots el que ho desitgin.

“Es tracta d’una activitat que combina la promoció del patrimoni amb la pràctica esportiva. Tots els que s’animin podran conèixer el teixit turístic i socioeconòmic d’una comarca tant rica com és la de les Garrigues”, ha comentat Antoni Fo.

Per la seva banda, Òscar Ruera ha explicat que “tot i no ser competitiva, forma part de les nou curses de la Challenger de les Garrigues i es necessita un cert nivell de preparació física i tècnica per a participar-hi, sobretot a la ruta llarga”. De la mateixa manera, el regidor de Puiggròs ha destacat que “som una localitat petita amb poc més de 300 habitants, però la gent recolza la Pitamunt i serà més d’un terç de la població la que formarà part activa del dia com a voluntaris per a que tot surti bé”.

La jornada començarà a les 8.00 hores del matí amb l’entrega de dorsals a la Sala Cultural de Puiggròs, on també es podran formalitzar les inscripcions de darrera hora.

Lleida, 15 de maig de 2014

Per a més informació: 
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat