La Granadella torna a viure un cap de setmana de música popular i tradicional catalana

Celebra entre el 23 i el 25 d’agost la 26a edició d’un certamen en el qual, a part de música, hi haurà xerrades, curses, tallers, xerrades, fira de productes artesanals i visites al Museu de l’Oli de Catalunya i al Centre de Cultura de l’Oli de Catalunya, entre d’altres

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, i el diputat Carles Gibert han participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la 26è edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella, que se celebrarà del 23 al 25 d’agost.

La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat també amb la participació de l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó; de la segona tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Ester Pons; i de la regidora de Cultura del mateix municipi, Atzara Noguera.

La plaça de la vila concentrarà la totalitat de les activitats que els organitzadors han programats per aquesta edició en la qual, com ja és habitual, es podrà gaudir de diferents activitats. Així, la música tindrà el seu pes específic amb l’actuació del grup d’havaneres Boira (dia 23), els balls i danses tradicionals amb ‘La portàtil.com’ i el concert amb ‘Cafè d’Alger’ i Koers’ (dia 24); i la ballada de sardanes amb la Cobla Vents de Riella (dia 25).

Tot plegat, maridat amb balls i danses amb l’Agrupació de balls populars del Vendrell ‘L’embarcada’; Lo Festivalet, amb l’espectacle ‘Folkids’ (dia 25); o la xaerrada ‘Garrigues Altes i BTT: consells de manteniment de la bici’, organitzat pel Club Excursionista Garrigues Altes, al Centre 1 d’Octubre, que serà l’acte que doni inici a les activitats proposades pel cap de setmana.

L’organització també ha previst per la jornada de divendres dia 23 un sopar-maridatge, al Centre de la Cultura de l’Oli, que serà l’únic de tots els programats de pagament; així com la Cursa de les Pedretes, organitzada per l’Associació de Joves de la Granadella; i la Cursa de la Cordera, organitzada pel Club Excursionista Garrigues Altes, que anirà acompanyat d’un berenar amb venda de pastissos. Les dos activitats es faran el dissabte, dia 24. També destaca la 17a Trobada de puntaires, i el 15è concurs de Bitlles, activitats previstes pel dia 25.

A banda dels actes pròpiament del festival, l’organització ha previst una sèrie de propostes com la fira de productes artesanals, visites al Museu de l’Oli de Catalunya i al Centre de Cultura de l’Oli de Catalunya, i l’exposició ‘Ateneus: Cultura i Llibertat. Associacionisme a la Catalunya Contemporània’, organitzada per l’Associació Casino de la Granadella i que es podrà visitar els dies del festival als baixos de l’Ajuntament.

Jordi Latorre ha volgut destacar el paper de suport institucional que dona la Diputació a aquest festival que és tot un referent dels que se celebren a Catalunya. En aquest sentit, s’ha manifestat Carles Gibert, que ha assenyalat la feina que s’ha estat duent a terme els darrers anys per tal de fer d’aquest certamen un espai en el que tothom vol participar.

Elena Llauradó s’ha referit a la tasca que durant els 18 primers anys va fer el creador i fundador del festival, Josep Martí Triquell, a través dels Grallers de la Granadella.

Per la seva banda, Atzara Noguera ha destacat que enguany la programació incorpora una activitat per famílies –adreçada especialment als més petits- amb la intenció d’estimular el gust dels més joves per la música popular i tradicional. Finalment, Ester Pons ha dit que el festival no es podria fer sense la col·laboració de les deu entitats que hi ha al municipi i les aportacions que fan diferents empresaris de la Granadella.

Per a més informació: www.festivalgranadella.cat

Lleida, 19 d’agost de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat