La Granadella celebrarà els 30 anys del seu Festival de la Música Popular i Tradicional

Granadella_2

Del 18 al 20 d’agost amb concerts, esport i visites guiades al Museu de l’Oli

El vicepresident Agustí Jiménez, acompanyat de l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó, i de Rafa Serrano organitzador de la cursa han presentant la 30a edició del Festival de Música Popular i Tradicional de la Granadella, que se celebrarà els dies 18 a 20 d’agost de 2023.

L’organització vol reivindicar la música popular i tradicional enfront els embats que la cultura i la llengua catalana reben arreu dels Països Catalans.

Les actuacions musicals començaran el divendres 18 d’agost a les 22.30 hores amb havaneres del grup les Anxovetes. Es continuarà dissabte a la tarda a les 18.30 hores amb l’actuació infantil del grup Ambauka, i a les 20.00 hores, per ballar música tradicional catalana, es gaudirà del grup La Gravetat de Coulomb. El mateix dissabte al vespre hi haurà, a les 23.00 hores, l’actuació del grup Ros, i a les 00.30 hores actuarà la formació La Coixinera.

El diumenge seguirà la festa al migdia amb ballada de sardanes amb la Cobla Cossetània; a la tarda a les 19.30 hores entrarà en escena Krregades de Romanços i el festival clourà amb l’actuació a les 20,30 hores de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC).

Jiménez ha destacat que “es tracta d’un festival consolidat com indica que aquest any celebren 30 anys, que no són pocs. Des de la Diputació, com sempre s’ha fet, estem al costat dels municipis i d’activitats culturals com aquesta”.

Per la seva banda, l’alcaldessa ha agraït a la Diputació el fet de poder comptar amb la seva col·laboració un any més i ha apuntat que “es tracta d’una edició encara a tots els públics, on tot gira al voltant de la música però on també es poden trobar activitats esportives i visites guiades al Museu de l’Oli de Catalunya”.

No només hi haurà música el cap de setmana, l’esport també s’inclou al programa d’actes. Així, les activitats de dissabte, que estan impulsades pel teixit associatiu del municipi també seran: la Cursa de les Pedretes, un taller de Jota de la Granadella, la Cursa de la Cordera a tarda i hi ha prevista la venda de dolços, a càrrec de l’associació de dones ‘El roure’.

Per al diumenge, s’ha programat la Cursa Granadella Running no competitiva, que comptarà amb 300 participants, el XVII Concurs de bitlles i la XIX Trobada de puntaires.

De la mateixa manera hi haurà visites gratuïtes, amb reserva prèvia, al Museu de l’Oli de Catalunya, ubicat a la Cooperativa de la Granadella, i la Fira de productes artesanals a la Plaça de la Vila.

Amb els anys el Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella ha esdevingut el referent de la música tradicional a Ponent i a Catalunya a l’estiu.

Per a més informació I reserves http://www.festivalgranadella.cat/

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat