La Granadella celebrarà el Festival de Música Popular i Tradicional Catalana del 19 al 21 d’agost

Festival Granadella_1

Festival Granadella_2

Festival Granadella_3

El diputat Joan Gilart ha destacat la gran qualitat d’activitats culturals que organitza el consistori i que contribueixen a arrelar la població al municipi

La Granadella tornarà a celebrar, del 19 al 21 d’agost, el seu Festival de Música Popular i Tradicional Catalana, una activitat que arriba enguany a la seva 29a edició. El festival està organitzat per l’Ajuntament de la Granadella, el teixit associatiu del municipi i compta amb el recolzament de la Diputació de Lleida. Totes les actuacions seran gratuïtes i es faran a la Plaça de la Vila, a excepció del taller de jota que es realitzarà al Centre Cívic 1 d’octubre.

El diputat Joan Gilart, l’alcaldessa de la Granadella, Atzara Noguera, i la tinent d’alcaldessa, Elena Llauradó, han estat els encarregats de presentar el festival aquest matí a la sala de premsa de la Diputació de Lleida.

Les actuacions musicals d’enguany inclouran més concerts respecte a la passada edició, encara marcada per les restriccions de la pandèmia. Començaran el divendres 19 d’agost a les 22.30 hores amb havaneres del grup Pescadors de l’escala. Per dissabte a la tarda està prevista l’actuació de Riuet, dirigida al públic familiar, i a les 19.30 hores, Riu, per ballar música tradicional catalana amb aire celta i la jota de la Granadella. El mateix dissabte al vespre actuarà el grup Morena tradipatxanga, barreja de música tradicional i patxanga, i superada la mitja nit entrarà en acció la formació Biflats, fanfare catalana amb so de cobla.

Diumenge al migdia hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Reus jove; a la tarda Jordi Molina Quintet, amb temes dels seus darrers discos juntament amb arranjaments de cançons tradicionals; i el festival clourà amb l’actuació a les 21.00 hores de Vega, una proposta que enllaça tradició i modernitat.

Així mateix també estan previstes una sèrie d’activitats complementàries, que estan impulsades pel teixit associatiu del municipi, com: la Cursa de les Pedretes, la Cursa de la Cordera o la venda de dolços i el Concurs de Bitlles Vila de la Granadella i la XVIII Trobada de puntaires.

Es recupera el taller de Jota, que es realitzarà al Centre Cívic 1 d’octubre; i diumenge hi haurà la cursa no competitiva pel terme ‘TrotalaGranadella’ a càrrec del grup Trotallunàtics. També hi haurà visites gratuïtes, amb reserva prèvia trucant al 973 13 30 12, al Museu de l’oli de Catalunya, ubicat a la Cooperativa de la Granadella, i la Fira de productes artesanals a la Plaça de la Vila.

Gilart ha destacat la Grandella com a una localitat plena de vida per la gran quantitat d’activitats que se celebren durant l’any, alhora que ha posat en valor  la seva importància alhora d’arrelar la gent al nostre territori. “De vegades, els que vivim als pobles no li donem la importància que tenen aquestes activitats, però ens ho hem de creure, perquè tenim molta oferta de qualitat i avui tenim un exemple amb aquest festival de música tradicional”.

Per la seva banda, l’alcaldessa Noguera ha apuntat que “es tracta d’una edició que ja torna amb tota la seva plenitud després que l’any passat encara ens vam veure amb restriccions per la pandèmia”. Així mateix, ha remarcat que “des del 2019 vam creure convenient programar activitats familiars per assegurar que en el futur, els més petits tinguin ganes de continuar amb aquest festival”.

Lleida, 16 d’agost de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat