La gastronomia serà el tema central de la 7a Fira d’Oficis i Menestrals de Rialp

Fira_Rialp_001_SLI

Presentació a la sala de premsa de la Diputació de Lleida de la 7a Fira d’Oficis i Menestrals de Rialp

 

A part de la vintena d’oficis artesans i la trentena de parades, la doma natural del cavall serà un altre dels atractius de la Fira

 

Aquest proper cap de setmana, la setena Fira dels Oficis i Menestrals torna un any més a Rialp amb la voluntat que els visitants puguin reviure aquells oficis antics dels pobles de muntanya que han anat desapareixent a causa del progrés  i per mostrar productes d’elaboració artesanal.

Pretén ser un tribut a la nostra recent historia i una motivació perquè en un futur algun jove pugui tirar endavant noves iniciatives artesanals.

La setena edició està dedicada la gastronomia al municipi i s’hi organitzarà un seguit d’activitats relacionades amb aquest tema. Al poble de Rialp, com en la resta del Pirineu lleidatà, hi ha molt bona cuina, bons restaurant i cuiners, però sobretot una excel·lent matèria primera de qualitat.

La fira s’ha presentat aquest dilluns a la Diputació de Lleida amb la participació del diputat Joan Ubach i l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, acompanyats per Toni Bergua, organitzador oficial del dotzè col·loqui del maneig natural de cavall, i Guillon Ramírez i Chico Ramírez, experts a nivell mundial d’aquesta disciplina.

El diputat Joan Ubach ha assegurat que la fira es consolida com a referent turístic de la comarca del Pallars Sobirà per la seva àmplia oferta de qualitat. Així mateix, el diputat ha afirmat que la Diputació de Lleida dóna suport a totes aquestes iniciatives firals que s’organitzen en els pobles de la demarcació.

Durant els anys 40, 50 i 60, Rialp era el punt de trobada dels pobles de la comarca del Pallars. Tal i com ha explicat l’alcalde, Gerard Sabarich, la fira pretén ser el mostrador dels oficis que es realitzaven antigament en els nostres pobles del Pirineu i que han anat desapareixent, com els terrissaires, els picapedrers, els sabaters o els forners.

Els visitants podran gaudir tot el cap de setmana de demostracions i tallers d’oficis antics que realitzaran pel centre històric del poble. Un total de 21 mestres artesans i 36 parades amb productes de proximitat.

Sabarich també ha explicat algunes de les novetats, com el concert del grup Animals en motiu de la tercera festa organitzada per l’aniversari de pallarsdigital.cat.

Entre les activitats programades destaca una exposició fotogràfica sobre la gastronomia del Pallars, passejades a cavall, jocs infantils i animacions al carrer, un sopar popular, concerts de violí i dansa,  demostracions  i xerrades culinàries.

A més, els restaurants de Rialp tindran un menú a un preu especial de 14.50 euros per aquests dies de fira.

Finalment, Toni Bergua ha agraït l’Ajuntament de Rialp l’aposta feta per segon any consecutiu d’acollir dins de la fira el col·loqui sobre la doma natural del cavall que realitzaran Chico Ramírez i el seu fill, Guillon, màxims experts en aquesta disciplina. Aquest sistema de doma natural del cavall consisteix en aconseguir que el cavall per la seva pròpia voluntat, sense pressions, realitzi allò que abans no volia fer.

Lleida, 30 de maig de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat