La Flama del Canigó arriba a les comarques de Lleida

ORIdsc_0039_editora_2_5401_2_1

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d’estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans, cada any, entre el 22 i el 23 de juny, i que torna a prendre rellevància a les comarques de Lleida, novament amb el suport de la Fundació Pública de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida (IEI). Com cada any, la jornada s’inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l’encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per tot el país.

Aquesta iniciativa compta amb la col•laboració i participació de l’IEI que reparteix gorres commemoratives de la jornada a tots els municipis de les comarques de Lleida que hi participen.

Concretament, enguany els municipis que prenen part en el recorregut de la Flama del Canigó són: Estana (municipi agregat a Martinet), Organyà, Ponts, Cubells, Bolivir, Artesa de Segre, Balaguer, Bell-lloc d’Urgell, Térmens, Bellvís, el Poal, el Palau d’Anglesola, Fondarella, Golmés, Ivars d’Urgell, Puigverd, Bellpuig, Vilagrassa, Mollerussa, Lleida, Almacelles, Agramunt, Tàrrega, Alcarràs, la Seu d’Urgell, Sort, Gerri de la Sal i la Pobla de Segur.

La intenció de l’IEI és que de cara a l’any 2013 s’uneixin més municipis en la baixada i repartiment de la Flama.

Lleida, 22 de juny de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat