La Fira del Món Rural de Penelles arriba a la 5a edició amb el suport de la Diputació

Fira_mon_rural_Penelles_001_SLI

El municipi acollirà el pròxim 8 de maig una vintena de parades d’artesania, mostres d’oficis, jocs infantils i altres activitats relacionades amb el món rural del segle XX

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la 5a edició de la Fira del Món Rural de Penelles, que se celebrarà diumenge 8 de maig en el marc de les festes del Roser.

La vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló, ha participat en la presentació d’aquesta fira, juntament amb el diputat i alcalde de Penelles, Eloi Bergós, i la regidora de l’Ajuntament de Penelles, Isabel Maqueda.

Durant tota la jornada, els carrers i places del municipi de Penelles es transformaran i guarniran per recrear el món rural del segle XX amb diferents activitats, parades d’artesans, demostracions i representacions teatrals.

La vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló, ha afirmat que aquesta iniciativa, que compta amb el suport de la corporació, posa en valor el món rural i tot el que representa el territori.

Durant la jornada s’organitzaran diferents activitats relacionades amb el món rural, com una concentració i posterior sortida d’un centenar de tractors amb història i d’un centenar de vehicles clàssics, l’exhibició dels tradicionals balls del municipi que s’han recuperat durant els últims anys, una cercavila, jocs tradicionals o el passeig amb carro de cavalls. Els visitants també podran gaudir de la recreació d’un mercat dels anys 40 i de la vintena de parades d’artesans que ompliran els carrers del municipi

El diputat i alcalde de Penelles, Eloi Bergós, ha explicat que la fira s’emmarca en la celebració de les festes del Roser i que vol recuperar l’esperit del món rural dels anys 40 i 50.

La regidora de l’Ajuntament de Penelles, Isabel Maqueda, ha destacat i agraït la gran implicació de totes les entitats i veïns del municipi, que han col·laborat en l’organització i també aportant material i eines per la recreació.

Els productes gastronòmics de proximitat també tindran el seu protagonisme amb els tastos i demostracions de la cervesa artesana de Penelles, l’elaboració d’orelletes i tupina o el tast de vins de Tomàs Cusiné.

 

Lleida, 2 de maig de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat