La Fira de l‘Oli Verd de Maials arriba a la 18a edició com una de les principals fires d’oli del territori

Fira_Oli_Maials_001_WEB

Presentació de la Fira de l‘Oli Verd de Maials a la Diputació de Lleida

Fira_Oli_Maials_001_SLI

Presentació de la Fira de l‘Oli Verd de Maials a la Diputació de Lleida

Un centenar d’expositors hi participarà aquest any en aquest certamen que dóna a conèixer l’oli verd que surt de les primeres premsades

La 18a edició de la Fira de l’Oli Verd de Maials arriba aquest cap de setmana, consolidant-se un any més com una de les més importants de les terres lleidatanes. La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació d’aquest certamen i ha comptant amb la presència del diputat de l’àrea de Promoció Econòmica, Enric Mir; juntament amb l’alcalde de Maials, David Masot, i el president de la cooperativa, Josep Segura.

El diputat Enric Mir ha destacat la varietat i la qualitat de l‘oli que s’elabora a les cooperatives lleidatanes, fent especial referència a aquesta Fira de Maials com una excel•lent mostra de producte de qualitat, l‘oli verd extra.

La fira dóna a conèixer el poble de Maials, que forma part de la Ruta dels camins d’or líquid que s’organitzen al Segrià Sec. A més, mostra l’oli verd que surt de les primeres premsades de la cooperativa, una de les primeres del sector que comença la recol•lecció, marcant així l’inici de la campanya.

L’alcalde de Maials, David Masot, ha afirmat amb satisfacció que aquest any la Fira de l’Oli Verd arriba a la majoria d’edat, consolidant-se com una de les principals fires d’oli d’arreu del territori. Així mateix, l’alcalde ha assegurat que el nombre d’expositors arriben al centenar que conjuntament amb altres artesans locals configuren una diversitat d’activitats que s’ofereixen als visitants.

“Animo tothom a venir a Maials a provar l’oli, a visitar el nostre poble i la cooperativa aquest cap de setmana. La finalitat de la Fira és que la gent vingui a tastar l’oli verd extra, així poden reconèixer la qualitat del producte”, ha afirmat.

En aquesta edició, la inauguració anirà a càrrec del conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, qui serà investit Amic de l’Oli.

Segons ha declarat el president de la cooperativa de Maials, Josep Segura, la collita d’olives d’aquest any serà un 30% menor que la de l’any anterior, quan es va produir gairebé un milió de quilos d’oli. Enguany preveuen al voltant de 700 o 800 tones d’oli aproximadament per la sequera i també a causa de les darreres pluges que han ocasionat que part del fruit caigui a terra.

Malgrat això, cal reconèixer l’esforç de molts pagesos que han invertit en infraestructures de reg i que garanteixen el nivell de producció, ha puntualitzat Segura.

Igualment, ha explicat que és possible que es produeixi un increment del preu de la garrafa d’oli, ja que aquest any no queda excedent i s’han esgotat les existències d’oli de l’any anterior a nivell mundial.
Lleida, 11 de novembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat