La Fira de l’Oli de Juncosa espera vendre més de 171.000 litres d’oli en el seu 10è aniversari amb el suport de la Diputació

El certamen, que ha estat presentat avui, oferirà tallers i parades sobre l’oli i d’altres productes d’elaboració artesana, a més de promocionar els atractius de la població mitjançant tota mena d’activitats

La Diputació de Lleida ha estat avui l’escenari de la presentació de la 10a Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana de Juncosa de les Garrigues, que el cap de setmana vinent celebrarà el seu 10è aniversari. L’acte ha comptat amb la participació del diputat Enric Mir; de l’alcalde de Juncosa de les Garrigues, Lluís Dalmau; i del president de la Cooperativa del mateix municipi, Enric Mateu, que ha destacat que esperen vendre 171.000 litres d’oli de molt bona qualitat.

En la seva intervenció, Enric Mir ha animat a tothom a visitar una fira que gira al voltant “d’un producte estrella com és l’oli de primer raig, de molta qualitat i amb molt sabor”, més encara quan es fa en una població com Juncosa “amb força atractius”. Per la seva part, l’alcalde Lluís Dalmau ha destacat que l’objectiu de la fira és donar a conèixer l’oli però també els racons de Juncosa i dels seus voltants, com ara “la via verda que comunica la part alta del poble amb la zona esportiva”, o “el nou allotjament turístic per a vuit places que s’ha construït”, així com les “més d’un centenar de cabanes de volta catalogades” de les rodalies. Finalment, Enric Mateu ha manifestat que esperen “superar els 171.000 litres d’oli que es van vendre l’any passat, i que van suposar un rècord”, a més, amb un oli de “molt bona qualitat”.

Organitzada per la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa i per l’Ajuntament amb el suport del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) i la Diputació de Lleida, la fira pren el relleu de la de Maials, celebrada el cap de setmana passat. Es desenvoluparà en dues jornades, tot i que el gruix de la mateixa arribarà diumenge.

Així, pel dissabte hi ha programat un únic acte, consistent en un taller per fer dolços d’oli, a càrrec del CCOC i amb la participació dels nens de l’escola. Ja el diumenge, després de la inauguració es farà el tradicional esmorzar popular al pati de la Cooperativa, on a més durant tot el matí es podrà comprar oli, com també a les parades ubicades a la plaça, on també es vendran productes d’elaboració artesana. També hi ha programada una exposició a l’entrada de la Casa de la Cultura i un dinar a la Sala del Ball organitzat per l’Oli Les Cabanes Futbol Sala Juncosa.

Podeu consultar el programa detallat de la Fira de l’Oli de Juncosa a: http://olilescabanes.com/images/docs/Flyer-10aFira-Oli-Juncosa-de-les-Garrigues.pdf.

Lleida, 20 de novembre de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat