La Fira de la Màgia al Carrer tornarà a omplir de màgia els carrers de Montgai

Montgai_Magic_01

Montgai_Magic_02

Montgai_Magic_03

Montgai_Magic_04

Se celebrarà entre els dies 30 de setembre i 3 d’octubre amb les actuacions destacades del Mago Félix, Karlus Soler i Màgic Andreu i els Tetes Pallassos com a caps de cartell

 

La vicepresidenta Estefania Rufach ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de la 13a Fira de la Màgia al Carrer-Montgai Màgic, que se celebrarà en aquest municipi entre els dies 30 de setembre i 3 d’octubre.

 

La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, i del director artístic de la fira, Xavier Pérez ‘Mag Reivax’.

 

L’organització ha previst la participació de 47 mags que oferiran una setantena de funcions que tindran llocs en dotze espais diferents del municipi, respectant les normes de seguretat necessàries.

 

Com ja és habitual, Montgai Màgic s’iniciarà el dijous, 30 de setembre, amb una jornada escolar en la qual participaran uns 250 infants d’entre 3 i 12 anys.  Els mags que hi actuaran tenen edats compreses entre els 7 i els 86 anys, i la procedència supera les fronteres, amb la presència del mags centreamericans, sud-americans i europeus que busquen la possibilitat que els seus espectacles siguin vistos pels professionals del sector i promocionar-se.

 

L’espectacle que donarà inici a la fira serà el de l’il·lusionista premiat a escala internacional, Mago Félix, i el de la cloenda anirà a càrrec del reconegut Màgic Andreu i els Tetes Pallassos. L’espectacle estrella de la fira anirà a càrrec de Karlus Soler, amb una funció de màgia teatral. Entremig, el divendres, dia 1 d’octubre, es viurà una sessió de màgia solidària que està dirigida a persones amb discapacitat i que compta amb la col·laboració de la federació ALLEM. En aquest sentit, Jaume Gilabert ha destacat que novament la fira tornarà a centrar la seva atenció en les persones amb discapacitat i també en l’escola rural, “continuant amb aquesta especial sensibilitat que hem volgut tenir amb aquests sectors de la societat”. Precisament, la recaptació solidària que es farà la jornada de divendres anirà dirigida a Mags per l’Esperança.

 

Montgai Màgic comptarà, com cada edició, amb tallers infantils i donarà continuïtat als tallers de màgia per a adults que tan bona acollida van tenir durant la passada edició. També, com cada edició, hi haurà un mercat de productes artesans i alimentaris amb una vintena d’expositors, i s’habilitarà un espai d’acampada al recinte de les piscines municipals.

 

El calendari de funcions estarà força atapeït durant els quatre dies, de manera que es podrà gaudir dels espectacles des de les 10 del matí fins passada la mitjanit. A les més de 70 representacions que hi haurà s’uniran les ja habituals itinerants, que són aquelles de mags arribats a última hora o d’amants de la màgia que volen buscar un espai per donar a conèixer els seus espectacles.

 

Montgai Màgic està organitzat per l’Ajuntament de Montgai, l’Associació Amics de la Màgia i l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida (AMIL), i compta amb el suport de la Diputació de Lleida.

 

Lleida, 28 de setembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat