La Fira d’Àger potencia la seva vessant més cultural

Fira_Àger01

Fira_Àger02

Se celebrarà pròpiament el dia 8 de desembre, però ja hi haurà activitats els dies 6 i 7

 

El diputat Eloi Bergós ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 23a Fira d’Àger que se celebrarà el 8 desembre tot i que ja hi haurà activitats els dies 6 i 7. La roda de premsa ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida i ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa, Mireia Burgués; la tinent d’alcalde, Paula Mestre; i els regidors Vicent Burgués i Jordi Cortasa.

 

Enguany la fira d’artesania d’Àger té previst potenciar la seva vessant més cultural. Les activitats programades volen posar l’accent en diferents aspectes tots de caire cultural, artístic i socio-cultural i es distribuiran entre els dies 6 i 8 de desembre. En aquest sentit s’ha manifestat Bergós, que ha assenyalat que Àger és la nineta dels ulls de la comarca amb el Centre d’Observació de l’Univers i la Col·legiata com a grans referents.

 

Comptarà amb una nova proposta que serà un itinerari artístic en el qual es podran visitar dues exposicions: Una artesanal: patchwork, labor de retalls; i una d’artística acollida per l’obertura d’un nou espai expositiu a la localitat, que comptarà amb la participació d’artistes locals, segons ha explicat, Mireia Burgués.

 

La proposta vol convidar al visitant a endinsar-se en els carrers de la vila i descobrir part del seu nucli antic a través d’un circuït artístic contemporani combinat amb la tradició d’alguns oficis artesanals antics. El recorregut arribarà fins a l’edifici històric: la Col·legiata de Sant Pere d’Àger amb una jornada de portes obertes.

 

Durant els tres dies es podrà comptar amb propostes culturals en format de dos concerts musicals i d’un recital poètic, tal i com ha comentat Paula Mestre.

 

Al mateix temps en el marc de la fira s’acolliran una vuitantena d’expositors i una dotzena de demostracions d’oficis artesanals antics en directe, sense oblidar la tradicional visita a l’antiga Farmàcia Montardit que obre les seves portes un dia a l’any, el dia de la Fira d’Àger.

 

Lleida, 4 de desembre de 2019

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat