La Festa Medieval de Sant Jordi espera 3.000 visitants a Puigverd de Lleida el dia 21

L’Associació Sant Jordi i el Drac i l’Ajuntament organitzen una jornada que té el seu punt culminant en la representació teatral de la llegenda, en què col·laboren uns 200 actors amateurs del poble
El programa inclou també el mercat medieval, un campament d’arquers, cercaviles, gegants, balls, dinar i sopar populars, contacontes, una nit jove amb Pastorets Rock i la novetat d’un espectacle de percussió i foc

La Diputació de Lleida ha acollit aquest divendres la presentació de la Festa Medieval de Sant Jordi, que se celebrarà a Puigverd de Lleida el dissabte 21 d’abril, que enguany arriba a la seva 13a edició i que té el seu punt àlgid en la representació teatral de la llegenda.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Josep Ibarz; de Josep J. Solsona, alcalde de Puigverd de Lleida; d’Úrsula Barrufet, regidora de Festes; de Judith Batlle, regidora de Cultura; de Noèlia Vallverdú, presidenta de l’Associació Sant Jordi i el Drac; i d’Albert Baldomà, director artístic de la representació de la llegenda.

En la seva intervenció, Josep Ibarz ha destacat que es tracta d’una “iniciativa única al territori i que reforça la identitat i les llegendes del nostre país”, tot recordant que “ara més que mai hem de ser forts des del punt de vista identitari”. El diputat també ha destacat que tot el poble s’involucra en la festa, un fet que li atorga “molta força”. En aquest sentit, els organitzadors han destacat que en la representació teatral, que es farà a partir de les 20.15 hores, hi participen uns 200 actors amateurs del poble, i que en el conjunt de la festa esperen una xifra de visitants propera als 3.000.

Puigverd de Lleida reviurà, doncs, per 13è any la llegenda del seu patró, Sant Jordi, i el drac, en una recreació adaptada al poble que tindrà com a escenari els seus carrers. Al marge de la representació, la jornada oferirà el tradicional mercat medieval, un campament d’arquers per a nens, cercaviles, gegants, balls, dinar i sopar populars, cant coral, contacontes, una nit jove amb Pastorets Rock i la novetat d’un espectacle de percussió i foc.

Tot plegat sota un nou format d’un dia –en lloc dels dos habituals– però que proposa diversió de principi a fi i que intenta abastar tots els segments d’edat, segons ha explicat Noèlia Vallverdú, presidenta de la nova junta de l’Associació Sant Jordi i el Drac, entitat que mira d’imprimir un nou caire a la festa.

Podeu trobar més informació a: https://www.santjordipuigverd.info/.

Lleida, 6 d’abril de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat