La Festa Major de Torrelameu recupera aquest divendres la Tamborinada després de gairebé un segle sense celebrar-se

SantSebastiaTorrelameu-WEB

SantSebastiaTorrelameu-SLI

Tindrà lloc a les 8 del vespre a la plaça de l’església amb l’actor i còmic Ferran Aixalà actuant com a tamborer major en un acte que servirà per obrir les festes en honor al patró, Sant Sebastià.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest matí la presentació dels actes de  la Festa Major de Sant Sebastià de Torrelameu, que tenen com a gran atracció la recuperació de l’antiga tamborinada. La festa se celebrarà de divendres fins a diumenge.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Eloi Bergós i de l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes. En la seva intervenció, Bergós ha celebrat la recuperació d’una Tamborinada a la qual la Diputació dóna suport i que “demostra que el nostre territori va ser, ha estat i serà ric en cultura i en tradicions”.

Cal dir que la tamborinada era una de les tradicions més destacades de Torrelameu, i enguany es recuperarà després d’un segle de no fer-se. Antigament, en el dia previ a la Festa Major de Sant Sebastià es realitzava una tamborinada per donar inici a les festes. Segons ha explicat Carles Comes, aquesta tradició “va ser descoberta en uns programes de Festa Major que dataven dels anys 1912 i 1918, quan es preparava un llibre sobre la història del poble”, i segons les indagacions que es van dur a terme, es va deixar de fer amb la dictadura de Primo de Rivera, als anys vint del segle passat.

D’aquest manera, aquest divendres, a les 8 del vespre, a la plaça de l’Església, la tamborinada tornarà a ser protagonista dins l’acte inaugural de la Festa Major 2018, actuant com a tamborer major l’actor i còmic Ferran Aixalà i amb la participació de prop d’un centenar de persones més que, en acabar la tamborinada, podran gaudir d’entrepans. Segons ha comentat l’alcalde, hi haurà gent de Torrelameu, però també d’altres poblacions properes i fins i tot del Pla de Santa Maria.

 

 

Lleida, 18 de gener de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat