La DO Costers del Segre presenta la segona edició del concurs de vins

Concurs_Vins_DO_02

Concurs_Vins_DO_03

Concurs_Vins_DO_01

L’acte de lliurament de premis serà el 16 de novembre, en un acte al Castell de Gardeny, amb la participació d’uns 27 cellers i prop de 200 referències

 

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, i el president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné, han presentat aquest divendres la segona edició del Concurs de Vins de la DO Costers del Segre, que lliurarà els premis el 16 de novembre, al Castell de Gardeny.

 

La presentació —que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació— ha comptat amb l’assistència de la gerent de la DO Costers del Segre, Núria Balagué.

 

Durant la jornada de lliurament es premiaran els millors vins blancs joves, blancs criança, rosats, negres joves, negres criança i escumosos. També es distingirà el millor monovarietal de raïm macabeu (varietat autòctona i referència a la DO); i el vi amb major puntuació de totes les categories com a Millor Vi DO Costers del Segre; a més, es reconeixerà una persona o entitat que hagi destacat pels valors de sostenibilitat i respecte mediambiental.

 

En la primera edició, fins a vint-i-set cellers van presentar més d’un centenar de vins al concurs, la meitat dels que s’esperen per a la present edició, amb prop de 200 referències. La promoció dels vins locals i l’incentiu de qualitatiu són els principals objectius de l’activitat, tal com ha reconegut Tomàs Cusiné, que ha afegit l’interès de la DO en ampliar la seva extensió. En aquest sentit, ha explicat que els territoris de la DO tenen diferents microclimes i, per tant, diferents vins a la denominació. “Al mateix temps ens uneix l’estructura dels vins, en un moment en què el dinamisme dels vins és cada vegada més important”.

 

Jordi Verdú ha fet referència al conveni que el Patronat de Promoció Econòmica té signat amb la DO, “per a la promulgació i difusió dels vins, és a dir, d’aquests productes de proximitat de casa nostra”. A més, ha afegit la importància en la “cerca de la transformació d’aquests processos, amb la importància que té de sostenibilitat del sector vitivinícola”

 

L’elecció dels millors vins el farà un jurat professional format per una vintena de sommeliers provinents de tot Catalunya, que es reuniran a la Seu Vella el dia 13 de novembre.

 

Lleida, 3 de novembre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat