La Diputació, un any més al costat de la Xallenge David Duaigües

Xallenge David Duaigües

La sisena edició de la prova de BTT se celebrarà els dies 8 i 15 de març a Almatret i Seròs

La Diputació de Lleida dóna suport a la Xallenge David Duaigües, una prova de BTT que enguany arriba a la seva sisena edició i que se celebrarà el 8 de març a Almatret i el dia 15 del mateix mes a Seròs. Cadascuna d’aquestes cites està organitzada de manera independent pel club ciclista de cada localitat, i els respectius recorreguts tenen el denominador comú de preservar els valors ecològics i donar a conèixer els atractius turístics dels Tossals i de l’Aiguabarreig.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació, Antoni Fo, la responsable de l’organització, Montse Duaigües, el responsable del projecte, Xavier Teixidó, i els alcaldes de les dos poblacions per on es desenvoluparà la Xallenge, Jesús L. Quiroga (Almatret) i Gabriel Pena (Seròs).

Antoni Fo ha volgut destacar la feina que du a terme l’organització, amb cada poble fent la seva feina però col·laborant estretament, i també s’ha referit a les especials característiques d’una doble cita que “és atractiva pels indrets que visita i que dóna a conèixer uns paisatges del Segrià poc coneguts, fent esport i territori”, sense oblidar que “a la vegada que es ret homenatge a la persona de David Duaigües”.

Tant els alcaldes d’Almatret i de Seròs com Montse Duaigües i Xavi Teixidó han volgut agrair la col·laboració de la Diputació i han remarcat la tasca -abans, durant i després de les curses- dels voluntaris, que en un nombre superior a 300 entre les dos jornades fan que tot pugui tirar endavant amb èxit.

Aquest volum de voluntaris s’afegeix al d’acompanyants, visitants i ciclistes, que enguany esperen que estigui al voltant dels 1.200 per donar un moviment de gent força important. Aquesta circumstància ha mogut l’organització a posar més èmfasi en el tema de la seguretat, motiu pel qual es disposarà de quatre desfibril·ladors itinerants que estaran pendents de qualsevol contingència que pugui sorgir en una doble jornada que compta amb un gruix d’inscrits procedent de Catalunya, però que també té representants de València, Aragó, Andorra i fins i tot un ciclista provinent de Bèlgica.

El Club Ciclista i Excursionista Almatret i el Club Ciclista Seròs són els organitzadors respectius de les dos jornades, consistents en proves obertes cadascuna d’elles amb dos recorreguts de nivells de dificultat diferent. Hi ha la possibilitat de fer la inscripció per només una prova, sigui a Almatret o Seròs, encara que, malgrat que es tracta d’una prova no competitiva, hi haurà una classificació combinada dels dos dies que serà la que coronarà el guanyador de la Xallenge David Duaigües.

Lleida, 17 de febrer de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat