La Diputació subvenciona més d’un centenar de municipis per a la redacció de plans d’estalvi i d’eficiència energètica

ORIpau_perdices_jornada_paes_001_vr_editora_2_6129_0_1

El vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Pau Perdices, ha presentat aquest dimarts la jornada tècnica titulada “Pacte dels alcaldes per una energia sostenible” a càrrec del responsable tècnic del Pacte dels Alcaldes de la UE, Miguel Morcillo.

Actualment hi ha 5.000 ajuntaments de tota Europa adherits al Pacte dels Alcaldes, dels quals 102 són lleidatans i representen el 72% de la població de la demarcació. Aquests ajuntaments reben una subvenció de la Diputació de Lleida per impulsar l’estalvi i l’eficiència energètica a través de la redacció d’un Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES).

Aquests plans serviran per tenir una complerta radiografia de la despesa energètica de cada ajuntament per després poder proposar les actuacions per assolir els compromisos de reducció de gasos d’efecte hivernacle.

En la presentació de la jornada tècnica, que s’ha celebrat en el marc de la Fira Municipàlia de Lleida, el vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Pau Perdices, ha qualificat “d’exitós” el nivell de resposta dels consistoris lleidatans i ha destacat la importància de continuar amb aquest programa d’implantació d’estalvi energètic amb voluntat de permanència.

Per accedir a aquesta línia de subvencions cal estar adherit al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, una iniciativa europea i gestionada a Lleida a través de la Diputació per implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic. Es tracta d’un compromís voluntari pel qual els municipis assumeixen l’objectiu de reduir les seves emissions més d’un 20% l’any 2020.

Fins al moment, la Diputació de Lleida ha destinat un total de 140.000 euros a través de dues convocatòries que s’emmarquen dins d’una iniciativa europea que suma el compromís voluntari dels ajuntaments que volen reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera en més d’un 20% l’any 2020.

A la jornada també han assistit la vicepresidenta de l’IEI i portaveu de CiU, Rosa Pujol, i el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich.

Lleida, 22 d’octubre de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat